Afbeelding

SVVN verliest van scherper DES

Algemeen

NIJVERDAL - In de vijfde speelronde van de derde Klasse D stond weer de derby van Nijverdal op het programma. Ondanks dat op deze dag de wintertijd in zou gaan waren de omstandigheden zomers. Het kwik ging deze middag ruim over de 20 graden heen en toen de zon er eenmaal doorkwam was het zelfs warm te noemen. Beide ploegen zijn niet bepaald goed aan het seizoen begonnen. SVVN, dat vorig seizoen als vierde eindigde, haalde slechts drie schamele punten en is terug te vinden in onderste regionen. DES haalde nog helemaal geen enkel punt en bungelt dus helemaal onderaan. Dit is, zeker met versterkte degradatie op komst, geen goed nieuws voor beide teams.

Ondanks dat er de hele week ziektes waren in de selectie kon trainer René de Visscher bij SVVN over een vrijwel gehele fitte selectie beschikken. Alleen Nick Snellink en Jermain Papilaja waren door blessures niet beschikbaar. Als de rook is verdwenen en de herrie uit de boxen is uitgezet kan het voetballen beginnen. Om half fluit scheidsrechter Ron Steen uit Hengelo voor het begin van de wedstrijd. Uiteraard begint zo´n wedstrijd met een flink portie aftasten. Toch laat SVVN al snel zien dat het vooruit wil voetballen. Het is dan ook geen verrassing dat de eerste kans voor de gasten is. SVVN krijgt een vrije trap halverwege de vijandelijke helft op links na weer een overtreding van DES. De bal wordt in de zestien gepompt en Martijn ter Steege komt net niet hoog genoeg om de bal tegen de touwen aan te koppen.

Ook de tweede kans is voor de gasten. Er worden twee zware overtredingen gemaakt, maar de scheidsrechter geeft uitstekend voordeel aan SVVN. De bal komt op rechts bij Marvin Thomas. Deze schiet de bal echter in het zijnet in plaats van tussen de palen. In het eerste kwartier is DES nog niet in de buurt van het vijandelijke doel geweest. Toch komen ze even daarna op voorsprong. Djim Harmeling schiet vanaf links tegen Alwin Zigterman aan en na luid protest beoordeeld de scheidsrechter dat dit met de hand moet zijn geweest. Aanvoerder Coen van der Linde benut het buitenkansje hoewel doelman Patriz Loohuis nog aan de bal zat.

De gelukkige voorsprong speelt DES in de kaart. Zij komen beter in de wedstrijd en in de 22e minuut belandt een verdwaalde voorzet van rechts via de hand van Patriz Loohuis boven op de lat. Niet dat SVVN nu geen kansen krijgt want een minuut later is er voorzet van links en mist Marvin Thomas oog in oog met keeper Van Klompenburg heimelijk. Na een half uur weer een enorme kans voor SVVN. Een corner van rechts van Melvin Morsink vindt de vrijstaande Martijn ter Stegge die de bal echter snoeihard op de lat kopt. En als je zelf zoveel kansen, mist treedt een aloude voetbalwet in werking. Jurre Canter Visscher wordt in de zestien aangespeeld. Hij kapt simpel van zijn tegenstander weg en verschalkt Patriz Loohuis met een diagonaal schot.

Vlak voor rust krijgt SVVN weer eens een vrije trap. Nu aan de linkerkant van het veld. De bal komt bij de tweede paal waar de mee opgekomen Alwin Zigterman in vrije positie de bal naast het doel weet te schieten. In blessuretijd een exact zelfde situatie en gebruikt Alwin zijn hoofd. Dat gaat hem een stuk beter af want hij kopt de bal diagonaal binnen. Deze aansluitingstreffer moet SVVN moed geven. Ze zijn absoluut niet de mindere, maar als je uit zoveel kansen slechts één keer scoort en de tegenstander krijgt twee cadeautjes dan ga je met 2-1 achterstand de rust in. Maar er is hoop: Iets scherper de tweede helft en de wedstrijd kan kantelen.

De kansenregen van de eerste helft is in het tweede bedrijf niets meer van over. DES verdedigt de voorsprong met verve en komt niet in de problemen. Sterker nog: DES gaat de voorsprong uitbreiden. Op een vrije trap links aan de zijlijn van Djim Harmeling wordt totaal niet gereageerd door de verdediging van SVVN en de bal rolt bij de tweede paal binnen. SVVN moet in de achtervolging.

In de 77ste minuut krijgt SVVN een corner van links. De bal belandt op het hoofd van een aanvaller en hard op onderkant van de lat. De bal lijkt te zitten. In de rebound maakt Sven Boerkamp aan alle onzekerheid een eind om de bal nu wel overduidelijk in het doel te koppen. Dan heeft SVVN nog een klein kwartiertje officiële speeltijd en een enorme hoeveelheid blessuretijd om de gelijkmaker te forceren. In deze tijd is DES alleen maar bezig met het spel te vertragen. In het restant weet SVVN geen fatsoenlijke kans meer te creëren. DES blijft eenvoudig overeind en houdt de drie punten in eigen huis.

SVVN heeft de nederlaag aan zichzelf te danken. Het geeft deze middag de doelpunten heel erg makkelijk weg en vooral de eerste helft hebben de aanvallers hun vizier niet op scherp staan. Volgende week ontvangt SVVN VV Bergentheim. De wedstrijd op Sportpark Groot Lochter begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Teunissen.