Afbeelding

De SSHN NK Crosslopen weer in Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - Op zaterdag 25 en zondag 26 februari is het zover. Dan reizen topatleten, recreanten en liefhebbers vanuit heel Nederland af naar Hellendoorn. Net zoals in 2010 en 2011 heeft de Atletiekunie Hellendoorn aangewezen als het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen 2023. 

Atletiek- en Survivalvereniging Atletics en de Stichting Sportevenementen Hellendoorn-Nijverdal hebben de handen ineen geslagen om dit topsportevenement te organiseren. Volgens de organisatie zijn de smalle paadjes omhoog, de brede zandpaden naar beneden en de diepe zandkuil de perfecte ingrediënten voor een weekend vol spanning en sensatie. 

Naast de officiële NK-onderdelen staat het weekend vol met events voor recreanten. 

Wandeltochten

Op zaterdag 25 februari worden er door de lokale wandelvereniging verschillende tochten uitgezet. De routes variëren tussen zo’n 5, 10 en 20 kilometer. De wandeltocht is geen wedstrijd, maar gaat vooral om het gezellig samen in beweging zijn en genieten van de bosrijke omgeving. 

Kievit Sport Recreantenloop

Op zaterdag 25 februari kunnen de recreatieve hardlopers zich wagen aan het uitdagende parcours. In totaal worden er twee wedstrijden georganiseerd: de 5 kilometer en 10 kilometer. Deelnemers van de try-out in december kunnen nu proberen hun oude tijd te verbeteren. 

Heutink Jeugdloop

Natuurlijk kunnen ook de jongste sporters van start op 25 en zondag 26 februari. Voor iedere leeftijdsgroep wordt er een ronde uitgezet, variërend van: 900, 1.000, 2.000, 2.500 en 3.000 meter. In het chronoloog hiernaast zie je precies hoe ver je moet en welke rondes je moet lopen. 

Heutink G-Loop

Voor mensen met een beperking wordt op zaterdag 25 februari de G-Loop georganiseerd. Als echte kampioenen gaan de deelnemers van start tijdens de wandeltocht op zaterdagmorgen. 

Bedrijvenloop Estafette

Op zondag wordt het officiële NK-programma voorafgegaan door de Bedrijvenloop Estafette. Samen met collega’s kun je een team vormen en de strijd aangaan met andere bedrijven. Met een team bestaande uit vier personen wordt er om de beurt 2.400 meter afgelegd, om vervolgens het stokje letterlijk over te geven aan de volgende loper. 

Na afloop word je ontvangen in de bedrijvenlooptent voor de afterparty en kun je genieten van de officiële onderdelen van de NK Crosslopen 2023. Bij de inschrijving zijn vier consumptiemunten per persoon inbegrepen en wordt er een koud buffet verzorgd.

Voor meer informatie en inschrijven: www.nkcrosshellendoorn.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11