Deelnemers van de cursus 'Mantelzorger in Balans' kwamen de laatste keer bijeen bij Museumboerderij Erve Hofman in Hellendoorn.
Deelnemers van de cursus 'Mantelzorger in Balans' kwamen de laatste keer bijeen bij Museumboerderij Erve Hofman in Hellendoorn.

Afsluiting van de cursus ‘Mantelzorger in Balans’

Algemeen

HELLENDOORN - Deelnemers van de cursus ‘Mantelzorger in Balans’ kwamen op 4 juli samen op Museumboerderij Erve Hofman in Hellendoorn voor een passende en feestelijke afsluiting. Deze bijeenkomsten, die deelnemers ondersteunen bij het zorgen voor hun naasten zonder zichzelf uit het oog te verliezen, zullen in het najaar opnieuw worden aangeboden in de gemeente Hellendoorn. 

Het zorgen voor een naaste geeft voldoening en is heel waardevol, maar kan soms ook leiden tot overbelasting. Het is daarom belangrijk om goed te zorgen voor je eigen (mentale) gezondheid, zodat je in staat blijft om voor anderen te zorgen. De cursus ‘Mantelzorger in Balans’, die wordt aangeboden door Evenmens en Impluz, mede mogelijk door een subsidie van de gemeente, richt zich op de mentale veerkracht van deelnemers. 

Een belangrijk onderdeel van de cursus is het ondernemen van activiteiten die energie geven en bijdragen aan het behoud van een eigen identiteit, los van de rol van mantelzorger. Deelnemers stellen persoonlijke doelen voor zichzelf om hieraan te werken.

Eén van de inspirerende deelnemers, Johan, deelde tijdens de cursus vol plezier en glans zijn ervaringen over zijn vrijwilligerswerk bij de Museumboerderij. Zijn passie liet zien hoe belangrijk het is om activiteiten te hebben waaruit men energie kan putten, om de zorg voor een naaste vol te kunnen houden. Het was dan ook een passende keuze om de laatste terugkombijeenkomst juist daar te laten plaatsvinden, zodat Johan in zijn volle enthousiasme aan het werk kon worden gezien.

Aanmelden nieuwe cursus

Houd de agenda op de website van Stichting Evenmens (www.evenmens.nl) in de gaten voor de nieuwe data en locatie van de nieuwe cursus in het najaar. Wil je je alvast aanmelden of meer informatie ontvangen, bel dan naar 0548 638 830. Of stuur een e-mail naar: mholleboom@evenmens.nl

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 22 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11