Het platform wmo-twente.nl geeft een zo compleet mogelijk overzicht van de Wmo-ondersteuning in Twente.
Het platform wmo-twente.nl geeft een zo compleet mogelijk overzicht van de Wmo-ondersteuning in Twente.

Vind de hulp die je nodig hebt via nieuwe platform wmo-twente.nl

Algemeen

TWENTE - De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er om mensen die het alleen niet redden te ondersteunen. Maar waar vind je de hulp die het best past bij jouw situatie en bij wat jij nodig hebt? Het nieuwe platform wmo-twente.nl zet het voor jou op een rijtje.

De Wet maatschappelijke ondersteuning verplicht gemeenten om inwoners de hulp te bieden die ze nodig hebben om zelfredzaam te worden en te blijven. Ondersteuning kan bestaan uit voorliggende voorzieningen, standaard hulp die al georganiseerd wordt. Denk daarbij aan een boodschappendienst, daklozenopvang of activiteiten bij een buurthuis. Wanneer dat niet voldoende is, wordt gekeken naar een maatwerkoplossing. Maar wat zijn de mogelijkheden? Welke zorgaanbieder kan jou het beste daarbij helpen? 

Initiatiefnemer van het platform is Nick Janssen uit Enschede. Zelf heeft hij een achtergrond in de zorg. “Wanneer ik voor cliënten op zoek was naar hulp, dan kostte dit vooral erg veel tijd en kwam ik in een wirwar van regels en mogelijkheden terecht. Bij elke gemeente gaat het weer net iets anders wanneer je zorg wilt aanvragen en een online overzicht van wie welke zorg aanbiedt was er niet. Puur op basis van ervaring en contacten probeerde ik in overeenstemming met de gemeente cliënt aan de juiste zorgaanbieder te koppelen. Met wmo-twente.nl wil ik het voor iedereen in Twente makkelijker en overzichtelijker maken. De eerste reacties zijn in ieder geval positief.” 

Veel zorgaanbieders bieden zowel Wmo-ondersteuning als jeugdhulp aan. Dit valt niet onder de Wmo, maar om een zo compleet mogelijk overzicht te creëren, zijn ook alle vormen van jeugdhulp opgenomen op wmo-twente.nl.

Om de informatie zo compleet mogelijk te maken, nodigt Nick zorgaanbieders uit om eens een kijkje te nemen op de website en zich als zorgaanbieder te registreren of hun bestaande profiel te updaten. “Het doel is toch wel om hulpvrager, zorgaanbieder en gemeenten dichter bij elkaar te brengen en zorgen voor goede ondersteuning”, aldus Nick.

Ga voor meer informatie over de mogelijkheden binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning in Twente naar

wmo-twente.nl

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17