De Nijverdalse Strade Bianche eindigt in in de feesttent van Bruisend Nijverdal.
De Nijverdalse Strade Bianche eindigt in in de feesttent van Bruisend Nijverdal. Foto: ANNAUF

Stuiven over grind- en zandpaden

Algemeen

Stel je voor… Je stapt op de fiets om een mooie route te rijden door het golvende landschap van het nationale park de Sallandse heuvelrug en omstreken. Na veertig kilometer kom je terug bij de start, de feesttent van Bruisend Nijverdal op de Evenementenweide, en dompel je onder in een echte Italiaanse sfeer. Met muziek, foodtrucks en een geweldige fietsbeurs waar diverse fietsmerken aanwezig zijn! Wil je meer uitdaging? Dan zijn er nog twee andere routes uitgezet om te fietsen. Welkom bij de Nijverdalse Strade Bianche!

“Met enthousiasme kijken we uit naar de Strade Bianche op zaterdag 9 september 2023”, vertelt een enthousiaste organisatie. “Het is geweldig om te zien hoe dit evenement inmiddels een traditie is geworden en de fietsliefhebbers uit alle hoeken van Nederland samenbrengt voor een dag vol avontuur en passie voor het fietsen. De reacties zijn tot nu toe buitengewoon positief. De interesse en het enthousiasme groeien elk jaar, we hebben al talloze aanmeldingen ontvangen. De variatie in deelnemers, van gravelbikers tot cyclocrossers en mountainbikers, toont aan hoe divers en uitdagend ons evenement is.

Voor witte gravelwegen hoef je niet per se naar Toscane

De Strade Bianche is een jaarlijkse Italiaanse wielerkoers die plaatsvindt in het betoverende landschap van Toscane. Voor witte gravelwegen hoef je echter niet per se naar Toscane af te zakken. Dat kan ook in Salland en Twente. Een uitdagend fietsgebied dat nooit verveelt. “Gedurende de voorgaande edities hebben we hartverwarmende feedback ontvangen van deelnemers. Ze waarderen niet alleen de prachtige routes door het schitterende landschap van de Sallandse heuvelrug en omgeving, maar ook de sfeer die we creëren in de feesttent met muziek, foodtrucks en de fietsbeurs. De ervaring om over stoffige grind- en zandpaden te stuiven, vergelijkbaar met de legendarische Strade Bianche in Toscane, blijkt een onvergetelijke ervaring te zijn. Het is voor ons als organisatie een eer en een genoegen om zoiets bijzonders in Nijverdal te kunnen organiseren in samenwerking met Bruisend Nijverdal. De steun van FTC CC75 en Bruisend Nijverdal hebben dit evenement laten groeien tot een uniek event. We willen iedereen die bijdraagt aan het succes van Strade Bianche Nijverdal bedanken. Samen maken we van elke editie een onvergetelijke dag voor alle fietsliefhebbers”, aldus de initiatiefnemers: Lex, Wim, Gerben, Theo, Marinus en Marcel.

Er kan gekozen worden uit diverse afstanden namelijk 40 km, 80 km of 120 km. Inschrijven kan ter plaatse op de dag zelf van 09.00 tot 10.30 uur in de feesttent van Bruisend Nijverdal. Inschrijfkosten 8 euro (NTFU-leden 6 euro). Er kan tot 14.30 uur aan een nieuwe route gestart worden, hierna worden de routes gesloten. Online inschrijven kan ook via www.fietssport.nl/toertochten/54367

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 21 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11