Afbeelding
Foto: Mike Rikken

Han Noten bemiddelaar voor raad Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - Burgemeester Jorrit Eijbersen heeft oud-Eerste Kamerlid Han Noten gevraagd op te treden als bemiddelaar in de politieke impasse in de gemeenteraad van Hellendoorn.

In de raadsvergadering van dinsdag 3 oktober heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen waarin burgemeester Eijbersen is verzocht op korte termijn een bemiddelaar aan te stellen. Na afstemming met de fractievoorzitters heeft burgemeester Eijbersen contact gelegd met Han Noten. Hiermee heeft de burgemeester uitvoering gegeven aan de motie.

“Ik ben blij dat Han Noten bereid is om zijn kennis en ervaring in te zetten om samen met de gemeenteraad tot goede resultaten te komen. Han Noten is een zeer gekwalificeerde bemiddelaar die op verschillende niveaus bestuurlijke uitdagingen tot een goed einde heeft gebracht. Dat maakt hem bij uitstek in staat om met de gemeenteraad een succesvol proces te doorlopen en de voorwaarden te scheppen voor een stabiel bestuur”, zegt burgemeester Eijbersen.

Opdracht

De burgemeester heeft Han Noten gevraagd in gesprek te gaan met raadsleden over de randvoorwaarden voor stabiele en vruchtbare samenwerking in de raad en het samenspel tussen de raad en het college. Verder zullen de gesprekken gaan over de vorming van een nieuw college en de rol van de gemeenteraad bij het aangeven van beleidskaders voor belangrijke onderwerpen.

Staat van dienst

Han Noten (1958) heeft een lange staat van dienst in de samenleving en het openbaar bestuur. Zijn loopbaan begon bij de FNV. Later werd hij onder meer directielid bij de Nederlandse Spoorwegen en bij Achmea.

Hij was van 2003 tot 2013 actief als fractievoorzitter in de Eerste Kamer namens de PvdA. Van 2011 tot 2018 was hij burgemeester van de gemeente Dalfsen.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 9 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11