Ontwerpschets van het nieuwe Reggesteyn. © NOAHH | Network Oriented Architecture en Braaksma & Roos Architectenbureau.
Ontwerpschets van het nieuwe Reggesteyn. © NOAHH | Network Oriented Architecture en Braaksma & Roos Architectenbureau.

Kleinschaligheid en contextrijk onderwijs bij CSG Reggesteyn

Algemeen

NIJVERDAL - In een wereld die steeds complexer en veeleisender wordt, speelt de middelbare school een cruciale rol in de ontwikkeling van een kind. De keuze naar welke school een kind gaat en welke leerweg het gaat volgen, kan daarin dus nogal een verschil maken. CSG Reggesteyn, met een vestiging in Nijverdal en Rijssen, onderscheidt zich door haar toewijding aan kleinschaligheid en het aanbieden van contextrijk onderwijs. Dit maakt de school waardevol voor haar leerlingen, medewerkers én de regio.

Reggesteyn hecht veel waarde aan een persoonlijke benadering. Zo vinden er bijvoorbeeld een aantal keer per jaar driehoeksgesprekken plaats. Die gesprekken tussen mentoren, leerlingen en hun ouders zorgen voor verbinding, wat de communicatie en betrokkenheid over en weer bevordert. Bovendien stelt het docenten beter in staat om individuele aandacht te geven en een ondersteunende omgeving te bieden waarin leerlingen zich gezien en gehoord voelen.

Een ander opvallend kenmerk van Reggesteyn is het contextrijke onderwijs. De school begrijpt namelijk dat kennis niet alleen in vakken of een bepaalde leerweg ingedeeld kan worden, maar dat vraagstukken vaak om een brede benadering vragen. Daarom worden de leerlingen aangemoedigd om vakoverstijgend te denken en te leren. Ze werken aan projecten waarbij ze kennis uit verschillende vakgebieden integreren om problemen op te lossen. Dit bevordert kritisch denken, probleemoplossend vermogen en creativiteit; vaardigheden die van onschatbare waarde zijn in de huidige samenleving. Daarbij maakt het ‘t leren vaak ook nog eens een stuk leuker, want als leerling merk je gelijk wat je in de praktijk aan je kennis hebt.
Met de nieuwbouwplannen voor de vestiging in Nijverdal aan de Noetselerbergweg, wordt daar zelfs al rekening mee gehouden. Naar verwachting zullen de leerlingen in 2025 verhuizen naar een prachtige nieuwe campus, waarbij het gebouw het contextrijke onderwijs op verschillende manieren zal faciliteren.

Leerlingen die meer theoretische verdieping zoeken, kunnen ook heel goed terecht bij Reggesteyn. Want met het Gymnasium en Technasium naast Praktijkonderwijs, Vmbo, Havo en Atheneum biedt Reggesteyn een zeer breed onderwijspakket!

Open Huis

Zelf ontdekken wat Reggesteyn te bieden heeft? Dat kan op beide vestigingen tijdens het Open Huis op 15 november, van 15.00 tot 20.00 uur.

Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 4 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 6 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 8 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 8 uur geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 20 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 22 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 15 mei, 13:52
Afbeelding
Dansshow van G.V. Fysion 15 mei, 12:13