Afbeelding

Voedselbank Hellendoorn houdt een Open Huis

Algemeen

NIJVERDAL - Dit jaar bestaat Voedselbank Hellendoorn 10 jaar. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan houden ze op zaterdag 9 december van 11.00 tot 14.00 uur een Open Huis. Relaties en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom op onze locatie in de kelder van het Spectrum, achter de Regenboogkerk, aan de Hendrik Wormserstraat 1 in Nijverdal.

Tijdens het Open Huis laat de Voedselbank ook de nieuwe wijze van uitgeven zien. Klanten wordt hiermee meer keuze geboden in de beschikbare producten. Dit is erg positief ontvangen bij zowel klanten als vrijwilligers. Op den duur wil de Voedselbank volledig overgaan naar een winkelconcept, maar dat vergt ingrijpendere aanpassingen op locatie.

Een jaar geleden kende de Voedselbank een forse toename van het aantal mensen dat een beroep deed op de hulp. In de loop van 2023 zagen ze gelukkig ook weer een daling. Hulpmaatregelen van de overheid, zoals energietoeslag en verhogen van uitkeringen, hebben effect gehad. Er was ook veel werkaanbod. Momenteel komen er weer meer hulpvragen binnen, ongetwijfeld mede vanwege de onzekere ontwikkelingen om ons heen. De Voedselbank wil mensen met tekorten blijven helpen en gaat vanwege de stijgende levenskosten de toelatingscriteria, die landelijk zijn bepaald, per januari opnieuw verruimen.

Het aangescherpte verspillingsbeleid bij producenten en supers noodzaakt de Voedselbank om creatiever te zijn bij het inzamelen van voedsel, maar samen met het landelijke team lukt dat ook steeds weer.

Wie de Voedselbank wil steunen, kan in de maand december D.E. waardepunten bij lokale supermarkten inleveren. De ingeleverde waardepunten worden omgezet naar pakken Douwe Egberts koffie voor de Voedselbank.

“Aan het eind van het jaar danken we alle donateurs die ons ook dit jaar opnieuw hebben gesteund met giften en goederen”, aldus de Voedselbank. “We wensen al onze klanten en donateurs fijne kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar toe!”

Ga voor meer informatie naar www.voedselbankhellendoorn.nl of neem contact op via telefoonnummer 06-1944 1730 of e-mail naar info@voedselbankhellendoorn.nl.

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 14 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 22 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10