Rallyrijden is de passie van Maxine Vloedgraven.
Rallyrijden is de passie van Maxine Vloedgraven. Foto: INGEBEELD

Inge fotografeert hobby’s: Maxine Vloedgraven houdt van rally’s

Algemeen

In Hellendoorn (en de rest van de gemeente) wonen de gelukkigste mensen van Nederland. Maar waar worden we nu zo gelukkig van? Inge Exoo wordt dat van fotograferen maar wat is uw passie? Deze vraag leidde tot zeer mooie gesprekken met “gewone” mensen. Deze keer het gesprek van Maxine Vloedgraven.

Het is haar met de paplepel ingegoten! Toen ze drie maand oud was ging ze al mee “kijken” bij papa die rally reed. Papa rijdt ondertussen niet meer. Een keer hebben ze samen kunnen rijden en dat was super leuk! Toen Maxine 16 jaar was heeft ze haar licentie voor navigeren gehaald bij Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF). De licentie wordt eerst afgegeven voor sprint rijden, na drie keer sprint mag je rallyrijden in Nederland. Licenties moeten elk jaar verlengd worden.
De Hellendoorn Rally is de grootste van Nederland met deelnemers uit binnen- en buitenland. Het rallyrijden gebeurt op de openbare weg die is afgezet voor overig verkeer. Tijdens het rijden van de ene klassementsproef naar de andere gelden de gewone verkeersregels.

Sinds 5 jaar vormt de Nijverdalse Maxine een mooi team met de Hellendoorner Bert Valk. Ze rijden met de Opel Ascona de historische rally waarbij het niet gaat om de 1e plek maar om plezier. Het kunstje is om de rally uit te rijden zonder schade want er wordt nogal wat gevergd van de auto. Een dag/avond voor de rally mag er verkend worden. Ook dan gelden de normale verkeersregels. Dit team navigeert volgens een vast systeem. Afhankelijk van de scherpte wordt een bocht aangegeven met 1, 2 of 3, haaks of overhaaks. Er worden rempunten genoteerd, of notities als “niet snijden”. De eerste ronde wordt dit bepaald en bij de tweede ronde gecontroleerd of het juist is. Wordt er bij verkennen 60 km per uur gereden, tijdens de rally wordt op het rechte stuk 190 gehaald. Ze hebben een blind vertrouwen in elkaar wat bij deze uitdagende hobby hard nodig is en beiden zijn op hun plek; Bert zou er niet naast willen zitten en Maxine heeft niet de ambitie om zelf te rijden. Hier is overigens ook weer een aparte licentie voor nodig.
Meestal rijden ze vijf à zes rally’s per jaar. De 25-jarige Maxine vindt dat genoeg omdat ze als verpleegkundige in de thuiszorg een nogal onregelmatig leven leidt en ook tijd wil hebben om samen met haar vriend wat te ondernemen. Hij steunt deze powervrouw volledig bij haar risicovolle hobby.

Inge Exoo

Ook in deze rubriek? Stuur een e-mail naar redactie.hvn@dwfmedia.nl onder vermelding van ‘Inge fotografeert hobby’s’.

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 10 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 18 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 22 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01