Afbeelding

College wil winkeliers zelf de keuze geven voor een zondagopenstelling

Algemeen

Op basis van de uitkomsten van de koopzondagenenquête stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor de winkeltijden in de gemeente Hellendoorn te verruimen. Het voorstel aan de gemeenteraad is om winkeliers zelf de keuze te geven om wel of niet open te gaan op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur.

De koopzondagenenquête die op verzoek van de gemeenteraad is uitgezet en in te vullen was van 19 maart tot en met 9 april eerder dit jaar liet een duidelijk beeld zien. Een ruime meerderheid van de 3.335 respondenten gaf aan dat winkels in de gemeente geopend mogen zijn op zondag. ‘Het college neemt de uitkomst van de enquête ter harte. Ons voorstel is dan ook dat het aan winkeliers zelf is om hun deuren wel of niet te openen op zondag. Het is nu aan de gemeenteraad om een besluit te nemen. We zien dat de koopzondagen die in de afgelopen jaren samen met een evenement plaatsvonden, een goede combinatie waren. We zijn en blijven dan ook actief met de winkeliersvereniging(en) in gesprek om samen met hen te kijken hoe we deze krachtige formule voort kunnen zetten,’ aldus wethouder Margreet Overmeen – Bakhuis.

Aanpassing verordening winkeltijden Om het voorstel voor de verruiming in te willigen is een herziening van de verordening winkeltijden gemeente Hellendoorn 2012 nodig. Bij de coalitieonderhandelingen vorig jaar juni is besloten de verordening winkeltijden uit 2012 uit te breiden met 8 koopzondagen voor alle ondernemers in combinatie met een evenement en 12 extra koopzondagen voor supermarkten. Ook is afgesproken het beleid na een jaar te evalueren. ‘Dat moment is nu aangebroken’, aldus Overmeen – Bakhuis.

Behandeling van het voorstel In de commissievergadering Grondgebied van woensdag 29 mei is het mogelijk in te spreken over het koopzondagenbeleid. In de raadsvergadering van dinsdag 11 juni 2019 staat de evaluatie van het huidige koopzondagenbeleid en het voorstel van het college op de agenda. Deze vergadering is openbaar. Het is ook mogelijk de vergadering live mee te kijken via raad.hellendoorn.nl.

Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 13 uur geleden
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 14 uur geleden
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 19 uur geleden
foto: annemieke van der togt
Solovoorstelling Sonny Boy met Tarikh Janssen in ZINiN Theater 20 uur geleden
Afbeelding
Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs zijn kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn 16 apr, 20:47
Afbeelding
Aanpak van de eikenprocessierups 16 apr, 19:57
Afbeelding
Examenleerlingen CSG Reggesteyn exposeren 16 apr, 17:38
Afbeelding
SVVN strijdt, maar verliest van Enter Vooruit 16 apr, 16:26