Afbeelding

Meidenopkomst Scouting de Reggegroep

Algemeen

NIJVERDAL - Afgelopen zaterdag werd door de scouting De Reggegroep opnieuw de 'Meidenopkomst' georganiseerd. Het was voor de vierde keer op rij dat deze opkomst werd gehouden. Het idee is een paar jaar geleden ontstaan om de meiden een keer in het zonnetje te zetten. Het doel is om samen met alle meiden, waaronder ook de vrouwelijke leiding en bestuursleden, een scouting gerelateerde activiteit te doen. Niet alleen de leden zelf waren uitgenodigd, maar zij mochten ook een vriendin meenemen. Dat betekende een gemêleerde groep dames in de leeftijd van 5 tot en met 50 jaar.

De opkomst begon met een kennismakingsspel. Dat was als een speeddate opgezet. Tevens werd er nog 'wie ben ik' gespeeld. De meiden gingen vervolgens bezig met het pionieren van een tafel, waarbij samenwerking de rode draad was. Ook de jongsten kwamen volledig aan hun trekken en deden soms al activiteiten die hun eigen speltak overschrijdt. Het was een uitdaging voor alle aanwezige meiden en dames. De oudsten namen hierbij de jongere meiden in de leer, waar iedereen erg enthousiast van werd.

Vuur maken
Het maken van een vuur maakte deze dag ook deel uit van het programma. Het was vooral voor de jongste deelnemers een spannende activiteit, maar het is ze allemaal gelukt om een lucifer op een veilige manier af te steken. Ook werd de lunch door de deelnemers zelf bereid. Er stond een broodje met warme knakworst op de menukaart, met daarbij een lekker toetje dat bereid werd op het vuur. Tussentijds proefden de dames natuurlijk wel van het toetje!

Vriendenknoopjes en insignes
De meiden hebben op deze middag ook vriendenknoopjes en insignes gemaakt, die ze mee naar huis namen als aandenken aan deze gezellige dag. Als afsluiting werd er nog een potje Bulldog gespeeld, een leuk buitenspel waarbij de doelnemers moeten oversteken op een afgezet deel. In dat deel staan tikkers die de overstekers optillen. Het was een leuk spel voor deze meiden, waarbij er niet zachtjes met elkaar werd omgegaan en iedereen erg fanatiek was! Gelukkig werkte het weer ook mee op deze gezellige en stoere 'Meidenopkomst'.

Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 1 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 12 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13