Afbeelding

Fysion wedstrijden

Algemeen

NIJVERDAL - Maar liefst 9 turnsters van Fysion mochten in het weekend van 11 en 12 mei de wedstrijdvloer op. Meerdere turnsters hebben zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap in Vianen op 18 en 19 mei. Tevens wordt op zaterdag 18 mei het Nederlands Kampioenschap ritmische gymnastiek georganiseerd door Fysion, waaraan meer dan 300 deelnemers uit heel Nederland zullen strijden voor de landstitel.

Turnsters
Op zaterdag 11 mei namen Norah Steggink, Shanna Jansen en Meike Jellema deel aan de districtsfinale D1/4e divisie. Norah turnde een foutloze wedstrijd en mag zichzelf districtkampioen D1 noemen. Shanna turnde ook een foutloze wedstrijd, waarmee ze op een een prachtige 23e plek eindigde. Mieke behaalde op deze dag een fantastische 6e plaats. Ook turnde Thisza van Cappellen een goede wedstrijd, waarmee de de 15e plek behaalde bij de districtfinale in Amsterdam.

Op zondag 12 mei turnden Elise Roelofs en Loes Bijendijk als pupillen. Helaas was hun inzet net niet voldoende voor de doorstroming. Karin Lorkeers behaalde bij de pupillen 2 een 8e plek, waarmee ze zich plaatste voor het Nederlands Kampioenschap. Jasmijn Eertink herpakte zich na een dure fout en turnde zichzelf precies bij de beste twaalf turnsters, waarmee ze een NK-ticket veilig heeft gesteld. Lise Rutgers plaatste zich met een prachtige 2e plaats voor de toestelfinale sprong. Het Nederlands Kampioenschap zal plaatsvinden op 18 en 19 mei in Vianen.

Ritmisch gymnastiek
Op zaterdag 18 mei organiseert Fysion in samenwerking met de KNGU het Nederlands Kampioenschap ritmische gymnastiek. Hier zullen meer dan 300 deelnemers uit heel Nederland strijden. Beide teams van Fysion hebben zich geplaatst. Lindsey Nijenkamp, Lieke Mars, Demi Roosendaal, Indy Oldersma en Ruth Westrik doen mee in de categorie 'junioren' en zullen om 12.25 uur met hun eerste wedstrijd beginnen. Marcel Roeterdink, Emma Poelakker, Lotte Poffers, Demi Mondeel en Irene Bosch doen mee in de categorie 'pre-junioren'. Hun wedstrijd staat om 14.25 gepland. Het gehele tijdschema vindt u op www.fysion-nijverdal.nl. Voor €5,00 kunt u het Kampioenschap bijwonen, kinderen tot 12 jaar betalen €2,50 en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.

Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 6 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00