Afbeelding
Foto: Wim Beunk

Het waterpoloseizoen voor de Ravijnheren is voorbij

Algemeen

NIJVERDAL - De waterpolo heren van Het Ravijn zijn er dit weekend niet in geslaagd om de halve finale van de play-offs voor het landskampioenschap te bereiken. De ploeg van Marc van Groen werd in twee wedstrijden verslagen door regerend landskampioen en bekerhouder AZC Alphen.

Vrijdag won de ploeg, met daarin drie Servische internationals in het Alphense zwembad De Thermen, met 11-6 van Het Ravijn. Lars Gottemaker over die wedstrijd "We hebben aanvallend te veel kansen gemist, waardoor we niet bij konden blijven. Fouten aan onze kant werden afgestraft. Toch hebben we met een aantal goede combinaties blijven spelen, maar helaas hebben we onszelf niet kunnen belonen".

Gedomineerd
Zaterdag wist AZC, na drie en een halve periode gedomineerd te zijn geweest door de heren van Het Ravijn, met een nipte 10-11 overwinning de halve finale te bereiken. Dit nadat het elfde doelpunt, gescoord door Lars Gottemaker, door de derde scheidsrechter werd afgekeurd omdat het net na het eindsignaal viel.

Competitie
De Ravijnheren lieten in de eerste drie en een halve periode zien prima met de regerend landskampioen mee te kunnen. De Nijverdallers domineerden, aangemoedigd door het fantastische thuispubliek en de opzwepende muziek, met periodestanden van 5-2, 8-6 tot en met een 9-7 stand de wedstrijd. AZC wist in de laatste drie minuten van de vierde periode de gecreëerde kansen wel te scoren. De gelijkmaker viel net buiten het eindsignaal, waardoor Alphen de halve finale mag gaan spelen. Hiermee eindigt het seizoen voor de heren met een uitstekende zevende plaats in de competitie. Zij spelen, net als de waterpolodames, ook volgend seizoen weer in de hoogste klasse van de Eredivisie.

Foto: Wim Beunk

Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 2 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 4 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 6 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 8 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 21 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 22 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07