Afbeelding

Benefietconcert in Openluchttheater

Algemeen

NIJVERDAL - Als sinds zijn 13e levensjaar is Nijverdaller Hans Dijsselhof gepassioneerd door de Böhmische blaasmuziek. Nu 40 jaar later is dat zeker niet minder geworden. Hans is op zijn 18e dirigent, Kapelmeister, van de Eschländerkapel Hellendoorn geworden en nu nog steeds actief in Vriezenveen en Bathmen.

Omdat Dijsselhof een heel groot netwerk heeft in de muziekwereld kwam hij op het idee om een projectorkest samen te stellen. Dit orkest gaf in 2017 een concert in het Openluchttheater in Nijverdal. De opbrengsten gingen naar KiKa. Ook dit jaar gaan Hans Dijsselhof en zijn Twentsche Muzikanten optreden. 'Een mooi'n middag in 't Twents' is het motto.

Houd de datum zondagmiddag 25 augustus alvast vrij in je agenda. Vanaf 14:30 uur in het Openluchttheater in Nijverdal. De beste muzikanten uit het oosten van Nederland in dit genre zullen acte de presente geven. ReumaNederland is dit jaar het goede doel. Het goede doel is Hans mede ingegeven doordat zijn jongste dochter Ellen (25) al haar hele leven deze aandoening/ziekte heeft. 'Als ik de moeilijkheden zie waar Ellen elke dag weer tegen aanloopt, dan doet mij dat pijn. Hoe zal dit op haar 60e zijn… Het zou mooi zijn als we de toekomst voor alle Reuma patiënten wat rooskleuriger kunnen maken en dat er volop onderzoek kan worden gedaan naar nieuwe medicatie.'

Kaarten voor dit concert zijn nu al te bestellen bij ZINiN (0548-624489) en via Hans zelf. In de week van 18 tot 25 maart is de collecteweek van ReumaNederland. Deze wordt zeer door Hans aan u aanbevolen. Ook op de Facebook pagina van Hans kunt een donatie voor ReumaNederland kwijt.

Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 22 minuten geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 12 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 14 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 16 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 18 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 18 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 22 uur geleden