Afbeelding

'Meer dan je beeldscherm'

Algemeen

NIJVERDAL - Studenten van Windesheim lanceren deze week hun campagne 'Meer dan je beeldscherm'. Het doel is om jongeren bewust te maken van socialbesitas, de verslaving aan social media. Op donderdag 16 mei worden er voorlichting gegeven op het CSG Reggesteyn in Nijverdal om de boodschap op een leuke manier over te brengen.

De campagne wil jongeren tussen de 11 en 14 jaar de wereld buiten social media laten zien. De campagnedag op 16 mei bestaat uit een voorlichtingspresentatie en verschillende interactieve activiteiten die wordt gehouden op middelbare school CSG Reggesteyn. Met de campagne worden vooral de positieve kanten benaderd naast social media.

Invloed social media
Social media zijn erg belangrijk voor jongeren, door overmatig gebruik kan dit ook leiden tot socialbesitas. Voorbeelden zijn het dwangmatig checken van je telefoon, slecht slapen en piekeren, fear of missing out, infobesitas: overload aan informatie, minder persoonlijk contact doordat alles over WhatsApp wordt besproken en uiteindelijk zijn jongeren minder bezig met hun omgeving, alleen met de telefoon. De campagne 'Meer dan je beeldscherm' vindt het dus belangrijk dat jongeren beseffen dat er meer is dan de wereld van social media.

Campagne voeren
De campagne 'Meer dan je beeldscherm' is georganiseerd door PUNTCOM. Dit is een groep eerstejaars communicatiestudenten van Hogeschool Windesheim Zwolle. Op donderdag 16 mei voeren verschillende groepen campagne over socialbesitas met ieder hun eigen concept en boodschap. Volg de campagne 'Meer dan je beeldscherm' nu op Instagram: @meerdanjebeeldscherm.

Over PUNTCOM
PUNTCOM is een groep eerstejaars communicatiestudenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Zij zijn verantwoordelijk zijn voor de campagne 'Meer dan je beeldscherm'. De studenten zorgen voor zoveel mogelijk media-aandacht om de boodschap bij de doelgroep over te brengen.

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 1 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 3 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 9 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 11 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark gisteren
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53