Afbeelding

Column: In hart en nieren

Algemeen

Ik heb een goede vriend, B. Die komt af en toe langswaaien. Dan praten we over van alles en nog wat. Sport, cultuur, literatuur, kunst, de laatste roddels en de politiek natuurlijk. Gister kwam vriend B langs met het boek van Gerard Ekelenkamp. Gerard Ekelenkamp heeft een boek samengesteld van interviews met de plaatselijke politici. Hij kwam daartoe omdat hij daarvoor een boek had geschreven waarin hij bekende inwoners van de gemeente Hellendoorn had geïnterviewd. Bijna al die mensen hadden zich in negatieve termen uitgelaten over de lokale politiek. Als democraat in hart en nieren ging hij op onderzoek uit waar die uitgesproken afkeer vandaan kwam en hij besloot al de politici uit de gemeente te benaderen voor een gesprek. Het resultaat verscheen in het vorige week gepresenteerde boek. De zorgen over de kloof tussen inwoners en de politiek zijn door Ekelenkamp alleen maar toegenomen na de gesprekken. "Er dan is er ook nog eens de diepe kloof tussen coalitie en oppositie in een gemeente met grote financiële problemen".

Ik vraag B of hij de enquête al heeft ingevuld. De enquête waarin wij als inwoners worden uitgenodigd mee te denken over de bezuinigingen die nodig zijn om het gat in de begroting van 8 miljoen te dichten. Hij zegt dat hij er eigenlijk totaal geen zin in heeft. Hij heeft een paar jaar geleden gestemd en de verantwoordelijkheid voor het beleid daarmee in handen gelegd van de politiek. Zij moeten de boel op orde houden. Onder het mom van meepraten mag de burger nu de problemen van slecht financieel beleid oplossen en natuurlijk ook betalen. De wereld op zijn kop. En wat is de status van dat onderzoek nou helemaal? Wie vult haar in? Onlangs vroeg ik mijn zoon of hij de de vragen al had ingevuld. Hij had geen idee waar ik het over had. "Ik zit niet op Facebook en ik lees het Twents Volksblad niet". "Die plaatselijke politiek interesseert me niks" B en ik vroegen ons af wat wij verkeerd hebben gedaan dat onze zonen zo negatief zijn over de politiek in het algemeen en over de plaatselijke politiek in het bijzonder. Want wij zijn net als Gerard Ekelenkamp democraten in hart en nieren.

weedebee

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 11 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 18 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 23 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01