Afbeelding

Kleine clubs hopen op veel sponsor-steun

Algemeen

DAARLE/DAARLERVEEN - Het is een bijzonder uitdagende tijd voor de lokale sportverenigingen. Onder meer het voetbal maar ook veel andere sporten worden momenteel hard getroffen door de nieuwste coronamaatregelen. De crisis duurt nu al sinds zo’n beetje maart. Voor sporters én verenigingen wordt het steeds uitdagender om de goede moed er in te houden.

Komende zondag sluit de Rabo ClubSupport-actie waar diverse verenigingen aan meedoen. Zeker voor de kleinere verenigingen zoals een VV Daarlerveen en Sportclub Daarle is iedere euro inkomsten belangrijk. Voetbalclubs missen immers over de gehele linie inkomsten: er worden geen kaarten verkocht voor wedstrijden want die kunnen niet gespeeld worden. Er komt niets binnen via de kantines want die blijven dicht. En ook sponsorinkomsten staan onder druk, omdat ook lokale ondernemers het lastig hebben. Tel hier nog andere factoren bij op zoals teruglopende gemeentelijke subsidies bij veel verenigingen en een eventuele aderlating qua leden als dit te lang duurt, en je kijkt wel aan tegen rampscenario’s.

Sponsoren gezocht
Ondernemers die momenteel financieel nog wel redelijk goed in de schoenen staan kunnen dan ook eens overwegen om hun lokale sportclub of -team actief te steunen. Alle kleine beetjes helpen immers. Clubs zijn ook nu extra dankbaar voor de vaste sponsoren die hun contracten verlengen of zelfs verhogen om hen te steunen. Het behouden van lokale sportactiviteiten door sponsoring is belangrijk voor de leefbaarheid en sociale contacten binnen kleine gemeenschappen. Eenmaal weg komt het ook niet meer terug, zo is de concrete vrees.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 8 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 9 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 15 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 17 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25