Afbeelding

Turnwedstrijd met olympisch talenten

Algemeen

NIJVERDAL - Op 21 november kwamen de bekendste turnsters van de wereld in actie in sporthal de Kruidenwijk in Nijverdal. Nu de reguliere wedstrijden niet door kunnen gaan, is er een wedstrijd georganiseerd voor de turnsters van de B-selectie van G.V. Fysion Nijverdal.

De meiden kwamen onder de naam van top turnsters uit voor negen verschillende landen. In teams van twee of drie probeerden ze hun oefeningen zo netjes mogelijk te turnen en voor hun land een medaille te winnen. Maar wat eigenlijk belangrijker was dan de medaille, de turnsters konden eindelijk laten zien waar ze zo hard op hebben getraind.

Publiek
Vanuit huis kon het publiek de wedstrijd volgen via een livestream. De meiden hebben elkaar erg goed aangemoedigd. Er werd ook gejuicht voor turnsters uit een ander team die een moeilijk element haalden, want eigenlijk voelt deze turngroep als één groot team. Helaas ging er ook wel eens wat niet zo als gepland, maar dat gebeurt zelfs bij olympische turnsters. De wedstrijd laat goed zien waar de turnsters staan en geeft motivatie om nieuwe doelen te stellen.

Medailles
Het was een erg gezellige middag en de trainsters, juryleden en het publiek thuis, hebben genoten van het mooie turnen van alle meiden. De volgende teams mochten een medaille mee naar huis nemen: Julia Koldewé en Linde Vliek (3e plek, team Roemenië), Amber Hoentjen en Jasmijn Besten (2e plek, team Australië) en Marit Pultrum en Malou Blaauwgeers (1e plek, team Rusland).

Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 1 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 3 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 19 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 19 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00
Afbeelding
In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal start een nieuwe leesclub 26 mrt, 10:17