Afbeelding

Steun de minima met kerst

Algemeen

HELLENDOORN/NIJVERDAL - De Raad van Kerken is gestart met het gereed maken van aangepaste spandoeken, die in de eerste week van december worden geplaatst langs de wegen in de gemeente. Middels deze spandoeken wordt een oproep gedaan om de “Kerstactie voor de Minima” dit jaar niet te steunen met levensmiddelen, maar met een financiële bijdrage.

Dit jaar ontvangen de ongeveer 750 minimagezinnen, vanwege de coronaproblematiek, geen kerstpakket maar een cadeaubon. Het gezin wordt dan in de gelegenheid gesteld om zelf voor een bedrag van € 25,- extra kerstinkopen te doen bij een van de twee JUMBO filialen in Nijverdal. De Raad wil op deze wijze de minimagezinnen met de feestdagen een ‘Steuntje in de rug” geven. Het aankopen van zo’n groot aantal cadeaubonnen lukt alleen, indien veel bedrijven, organisaties, scholen en particulieren besluiten de actie financieel te steunen. Dit kan door een bedrag over te maken op IBAN: NL78 RABO 0132 5882 42 t.n.v. Raad van Kerken-Kerstpakkettenactie.

Samenwerken
De Raad werkt bij de voorbereiding en uitvoering van de actie samen met de volgende organisaties: Stichting Voedselbank Hellendoorn, Stichting Hulpfonds Hellendoorn, de plaatselijke Diaconieën en Caritasinstellingen, Trefpunt Minima, Stichting Vluchtelingenwerk, Stichting Noabers voor Noabers, Stichting Maatschappelijk Werk “Avedan” en de Stichting BOOM.

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 51 minuten geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 2 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 4 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 17 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 18 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54