Maarten Wilmink is op jonge leeftijd al een zeer talentvol orgelspeler en hij laat zijn talent 27 april horen in de Regenboog.
Maarten Wilmink is op jonge leeftijd al een zeer talentvol orgelspeler en hij laat zijn talent 27 april horen in de Regenboog.

Orgelconcert Koningsdag door Maarten Wilmink

Algemeen

Nijverdal - Maarten Wilmink is geboren in 2001 en op 13-jarge leeftijd begon zijn interesse voor orgelmuziek te groeien. Sinds 2014 volgt hij orgellessen bij Louis ten Vregelaar, bij wie hij nog steeds les heeft.
Zijn talent laat hij op zaterdag 27 april horen tijdens een concert in de Regenboog, aan de Grotestraat. Het concert begint om 11.00 uur en er is een programma aanwezig. De toegang is gratis, maar er is wel gelegenheid voor een vrije gift. Naast het verzorgen van concerten verleent Maarten regelmatig medewerking aan kerk-gebonden activiteiten. Sinds 2017 heeft Maarten een YouTube-kanaal waar hij eigen opnames op plaatst. In het begin van 2018 is Maarten geselecteerd om de Young-Talent Masterclasses tijdens het International Organfestival Haarlem te volgen. Hier volgde hij masterclasses bij diverse internationaal gerenommeerde organisten, waaronder Ben van Oosten, Lorenzo Ghielmi en Jean-Baptiste Robin. Hij speelde ook tijdens het slotconcert van dit orgelfestival in de kathedrale Basiliek te Haarlem. In oktober 2018 won hij de eerste prijs van zijn categorie van het SGO-Concours, dat werd gehouden in de Martinikerk te Groningen.

Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 6 minuten geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 16 minuten geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 12 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 14 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 18 uur geleden
Afbeelding
Dansshow van G.V. Fysion 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 20 uur geleden
Afbeelding
Persbericht 22 uur geleden