Workshop Lasercutter

Algemeen

Nijverdal - Na wekenlang thuiszitten, kan men dinsdag 7 juli lekker aan de slag tijdens de workshop Lasercutter en gaat men zelf een lampenkap maken.

Daarmee start BreinReis Jr. de tweede workshop na de lockdown, geheel coronaproof en met inachtneming van de maatregelen, zoals die door het RIVM zijn opgesteld.

De workshop wordt in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal gehouden en de begeleiders staan klaar om je op weg te helpen, op gepaste afstand.

Digitaal ontwerpen

Met behulp van een lasercutter ga je zelf een lampenkap maken. Een lasercutter is een industriële bewerkingstechniek met een laserstraal. Je start met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen tekst of vorm. Dit ontwerp stuur je vervolgens naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt op een lampenkap, gemaakt van karton. Dan wordt er een lampje in de kap wordt gemonteerd, en zo wordt jouw ontwerp zichtbaar. Dit lampje werkt op led-licht, dat je via een usb-kabel op stroom of je computer kunt aansluiten. De workshop is voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-14. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt verschilt.

Kaarten / aanmelden

Aanmelden of kaarten reserveren kan via de reserveerlijn 0548-624489 of via de website www.zinin.com. Afhalen bij de kassa van de Tourist Info is ook mogelijk. Kijkt u voor de openingstijden op www.zininbibliotheek.com of www.visithellendoorn.nl.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 16 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11