Afbeelding

Afgelopen jaar record aantal wandelschoenen verkocht

Algemeen

HELLENDOORN - De verkoop van wandelschoenen is het afgelopen jaar sterk toegenomen. Mensen zijn opvallend meer gaan wandelen en zijn zich steeds bewuster van het belang beweging voor een goede gezondheid. ”Wandelen in de vrije tijd en op vakantie wordt steeds populairder en vraagt om comfortabele schoenen”, vertelt verkoopspecialist Daan Hardon. 

Ondanks dat veel winkeliers kampen met leveringsproblemen, is de voorraad bij ZorgSaam Lopers Company op orde. Een uitgebreide collectie, exclusieve merken, het afnemen van analyses, korte lijntjes met een fysio- en podotherapeut een zorgvuldige inkoop lijken het succes te bepalen. ZorgSaam Lopers Company in Hellendoorn is in de regio een bekend adres voor hardlooptrail- en wandelschoenen.
Sinds de coronapandemie heeft de afdeling wandelschoenen een enorme groei doorgemaakt. “Het is opvallend hoeveel mensen het plezier in wandelen hebben ontdekt. Mensen zijn bewuster met hun gezondheid bezig, iets dat we bij ZorgSaam erg stimuleren. Wij zijn ambitieus en willen bijdragen in een gezonde en vitale gemeente. Het stimuleren van blessurevrij wandelen past hier goed bij”, legt Daan uit.

Wandelschoenen worden steeds mooier om te zien maar bij ZorgSaam Lopers Company wordt vooral gekeken naar wat past bij de persoon. Een uitgebreide loopanalyse is een eerste stap om tot een juiste type wandelschoen te komen. De klanten kunnen op de website alvast de collectie bekijken en een afspraak inplannen voor een 45 minuten durende analyse. Er wordt met deskundige ogen gekeken naar de stand van de voeten, looptechniek en stabiliteit van enkels, knieën en heup. Blijkt er sprake van blessures? De (sport)fysio- en podotherapeuten werken onder hetzelfde dak en kijken graag met de klant mee.
Ondanks dat veel bedrijven tegen leveringsproblemen aanlopen, heeft ZorgSaam de voorraad goed op orde. “Een jaar geleden hebben we bewust ruim ingekocht, zodat we nu over een goede voorraad beschikken en geen nee hoeven te verkopen. Ook het aanbod exclusieve merken zoals Meindl en het Zwitserse merk ON Running, werken positief bij aan de groeiende verkoop”, legt Stella van de Velden uit. Vooral dit laatste merk is vaak een reden voor mensen om onze winkel in Hellendoorn te bezoeken. “De schoenen van On Running zijn naast bijzonder licht en comfortabel erg opvallend qua design”, aldus Stella.


ZorgSaam Lopers Company
Koemaste 2C
7447 AV Hellendoorn
T: 0548 226222
zorgsaamloperscompany.nl

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 17 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11