Afbeelding

Laat de bandenspanning checken tijdens de actiedag

Algemeen

NIJVERDAL - Met de juiste bandenspanning is het veiliger en zuiniger rijden en het is beter voor het milieu. Het serviceteam van ‘Band op Spanning’ controleert op zaterdag 9 juli gratis de bandenspanning en indien nodig worden de banden ook opgepompt.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ongeveer 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2-uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder. Een auto verbruikt op jaarbasis dan 2 tot 5 procent meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Wethouder Annemarie Dubbink: “Met de service ‘Band op Spanning’ dragen we op concrete wijze een steentje bij aan een schonere en veiligere samenleving. De gemeente Hellendoorn ondersteunt dit initiatief en biedt deze service kosteloos aan.”

Hoe werkt het? Servicemedewerkers van ‘Banden op Spanning’ staan op zaterdag 9 juli tussen 10.00 en 17.00 uur op het Nijveldserf (parkeerplaats achter de HEMA). Daar zullen zij automobilisten aanspreken over deze gratis service. Wie wil meedoen, krijgt een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Na het parkeren van de auto hoeft men zelf niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen. 

Liever niet? Uiteraard is deze bandenservice geheel vrijblijvend. Wie niet wil meedoen aan deze actie kan dit kenbaar maken bij de medewerkers van ‘Band op Spanning’. Zij zullen nooit ongevraagd aan auto’s komen en komen alleen in actie als een auto voorzien is van een aanmeldkaart onder de ruitenwisser.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11