Afbeelding
Foto: A. van Ipenburg

Nijverdal aan het werk

Gemeentenieuws

NIJVERDAL - Op diverse plekken in Nijverdal wordt hard gewerkt. De werkzaamheden bij Hulsen en in het centrum zijn ruimschoots in de media behandeld, minder is er bekend over werkzaamheden bij/op de evenementenweide en het Ravijn. Over de werkzaamheden in het centrum vertelt Erik Weusink dat verschillende nutsbedrijven daar nu gezamenlijk bezig zijn met het vervangen en/of verplaatsen van leidingen, zodat de herinrichting van de straten daar straks zonder problemen kan verlopen. “Een combi-aannemer is daar nu bezig voor Vitens, Enexis en Ziggo. In april verwachten ze de eerste fase af te ronden, het traject vanaf de Máximastraat tot aan Blokker. Daarna gaan ze verder met het Keizerserf, waar naar verwachting in september de werkzaamheden afgerond kunnen worden. KPN is niet bij deze combi betrokken, die start waarschijnlijk in maart met zijn eigen werkzaamheden. Geen ideale situatie, maar wel noodzakelijk. We hopen natuurlijk dat alles gunstig verloopt, zodat we nog dit jaar de herinrichting kunnen afronden.”

Evenementenweide 

Op de parkeerplaats bij de Evenementenweide is Tennet bezig geweest met een noodreparatie. In het verleden hebben zij hier een 110 kV hoogspanningskabel gelegd, waarvan de mantelbuis beschadigd was. Door de spoed die bij de reparatie geboden was, kwam de communicatie hierover wat laat op gang, maar een communicatieadviseur vertelt dat alle omwonenden alsnog op de hoogte zijn gesteld.

Via een ‘gestuurde boring’ is een tunnel van vijfhonderd meter was gerealiseerd tussen Het Ravijn en de Evenementenweide, waarna Tennet een nieuwe kabel kon leggen. Die boring ging met veel geluidsoverlast gepaard. Deze week hebben zij de laatste werkzaamheden afgerond en zullen ze de parkeerplaats vrijdag leeg opleveren. De stroomvoorziening in Nijverdal zou daarmee voor de komende vijftig jaar veilig gesteld moeten zijn.

Het Ravijn, werkzaamheden nijverdal, parkeerplaats

Het Ravijn

De parkeerplaats aan de zijkant van Het Ravijn - zwem, sport, zorg staat sinds ongeveer twee weken vol met ‘keten’. Dit blijken zes tijdelijke lokalen te zijn van de Prinses Beatrixschool aan de Trompweg. De school is aan het verbouwen en uitbreiden, zodat ze kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag naar onderwijs. Tijdens de werkzaamheden krijgen de leerlingen les in de noodlokalen. Naar verwachting kunnen ze over acht maanden weer bezit nemen van hun oude vertrouwde, maar vernieuwde school.

De bedoeling is dat de tijdelijke accommodatie gedurende de zomervakantie van de parkeerplaats verdwijnt. De werkzaamheden op de andere parkeerplaats staan in verbinding met die bij de Evenementenweide.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 17 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11