Afbeelding

Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord

Gemeentenieuws

De gemeente ziet in Hellendoorn mogelijkheden voor kleinschalige bedrijvigheid in het gebied ten noorden van de Werminkserve tot aan het bedrijf Landkracht. In Hellendoorn is er volgens onderzoek van de provincie Overijssel en onderzoek van de gemeente zelf vraag naar bedrijventerrein voor lokaal gebonden bedrijven. Ten zuide van Werminkserve ziet de gemeente kansen voor uitbreiding van de woonwijk Hellendoorn Noord.

Om het bedrijventerrein mogelijk te maken is er door de gemeente op de gronden in het gebied gelegen tussen de Isakke, het bedrijf Landkracht, Werminkserve en de Nieuwstadsleiding het voorkeursrecht opgelegd. Bij verkoop zijn de eigenaren daardoor verplicht om deze eerst aan de gemeente aan te bieden. “We maken gebruik van het voorkeursrecht, zodat we regie en sturing houden. Als de eigenaren de grond aan ons willen verkopen, dan willen we de gronden, al dan niet samen met samenwerkingspartners, gaan ontwikkelen voor kleinschalige bedrijvigheid. We vinden het gebied Hellendoorn Noord geschikt voor deze ontwikkelingen omdat het goed aansluit bij de bestaande dorpskern. Door de ligging ten opzichte van de Haersingel (N347) is het bovendien goed bereikbaar, zonder dat er extra verkeer door de dorpskern gaat. Het voorkeursrecht is in eerste instantie voor drie jaar gevestigd”, zegt Egbert Nijenbanning, wethouder Economie.

Wethouder Annemarie Dubbink vult aan: “Het is daarnaast belangrijk dat er voor iedereen die in de gemeente Hellendoorn wil wonen een betaalbare en kwalitatief goede woning is. Deze nieuwe ontwikkelingen dragen bij aan de leefbaarheid en de vitaliteit van het dorp voor de toekomst. In dit gebied ten zuiden van de Werminkserve zien we mogelijkheden om nieuwbouw te realiseren. Hoe dit exact vorm krijgt, dat zijn we aan het verkennen. De gronden zijn al lange tijd in eigendom van ontwikkelende partijen en we zullen hierin nauw samenwerken met deze betreffende grondeigenaren. We beseffen ons dat het zorgen voor meer woningen en bedrijvigheid ook betekent dat er dingen veranderen in de omgeving van onze inwoners. Uiteraard hebben we daar oog voor en willen we, als alles door kan gaan, zorgen dat het nieuw te ontwikkelen gebied goed ingepast wordt in de bestaande omgeving.”

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten nader onderzoek te doen naar de genoemde locaties. Daarnaast vraagt ze de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 juni 2024 om akkoord te gaan met het opleggen van het voorkeursrecht op de genoemde gronden ten behoeve van het bedrijventerrein. Deze raadsvergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Bijwonen van de raadsvergadering is mogelijk. De vergadering is ook online te volgen via hellendoorn.raadsinformatie.nl.

Grondeigenaren zijn persoonlijk geïnformeerd over deze plannen. Op woensdag 17 april is er een brief verstuurd naar omwonenden.

Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 5 uur geleden
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 12 uur geleden
Jong en talentvol lid van SNO Nijverdal Sam van Veen (foto: Linda van Beekhoven).
Cursus Verenigingsscheidsrechter: ga fluitend het veld op! 30 apr, 20:18
Afbeelding
'Kuier deur Kruidenwijk': Stap voor stap naar een actiever en socialer leven 30 apr, 15:05
De nieuwe trainer van NKC ' 51 2: Herman Egberts
Herman Egberts wordt trainer van het tweede van NKC '51 30 apr, 13:58
Afbeelding
Ontdek reizen met het openbaar vervoer 30 apr, 09:15
Afbeelding
King's Men weer op de planken 29 apr, 12:31
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 29 apr, 08:00