Afbeelding

Nické Miskotte kampioen Z2 dressuur regio Overijssel

Sport

IJSSELMUIDEN - Afgelopen weekend werd in IJsselmuiden een deel van de kampioenschappen van de regio Overijssel verreden. Vrijdag nam Nické Miskotte deel aan dit kampioenschap in de klasse Z2 dressuur paarden. Het was een sterk bezette rubriek van hoog niveau. 

Het kampioenschap werd over twee onderdelen verreden; een reguliere dressuurproef en een kür op muziek. Met haar paard Kacie Vita wist ze een hele sterke dressuurproef neer te zetten, waarmee ze zich selecteerde voor de finale kür op muziek. Ze reed een prachtige kür met muziek van Guns ’n Roses, Pink Floyd en Heart. Hel leverde haar hoge scores en bracht Nické de overwinning in dit kampioenschap met een gemiddeld percentage van 69,667%. Deze overwinning leverde Nické een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap en een ticket voor de Dutch Masters tijdens Indoor Brabant.

Op zaterdag kwam Romé Schopping aan start bij de kampioenschappen voor de pony’s in de klasse B dressuur voor A pony’s. Het duo wist een mooie derde prijs te bemachtigen met 66,583%.

Frank Hosmar reed op zaterdag een kür op muziek tijdens Jumping Amsterdam als kwalificatiewedstrijd voor de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy. Met Alphaville NOP reed hij de ‘Slave to the Music’ kür met muziek van Grace Jones en Soft Cell. Met een score van 78,817% wonnen ze een prachtige tweede prijs in deze indrukwekkende ambiance.

Afbeelding
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 19 minuten geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 5 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 7 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 9 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 10 uur geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 21 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 23 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 15 mei, 13:52