Chris Verlaan, de Kringloper
© Ruben Schipper Fotografie
© Marcel van den Broek, Oak
Chris Verlaan, de Kringloper © Ruben Schipper Fotografie © Marcel van den Broek, Oak

Chris Verlaan met zelfspot over zijn autisme in het theater

Uitgaan

NIJVERDAL - Vorig theaterseizoen debuteerde cabaretier Chris Verlaan met zijn cabaretprogramma ‘Man in de Maak’. Daarmee maakte hij veel indruk in een vol ZINiN Theater. Ook dit seizoen is Verlaan weer te zien in het ZINiN Theater en wel op zaterdag 23 maart. Dit keer met zijn nieuwe show ‘De Kringloper’.

Chris Verlaan: een autistische data-analist bij de GGD die cabaretier is. Hij zong eerder ‘Word autist, word autist het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist’. Dit leidde ertoe dat zowel de jury als het publiek van Cameretten hem tot winnaar kroonde.

Verlaan vlucht het liefst naar kringloopwinkels. Tijdens de tournee van zijn debuutvoorstelling ‘Man in de Maak’ kwam Verlaan op allerlei plekken in Nederland. Dat ging bijna altijd gepaard met een bezoekje aan de plaatselijke kringloopwinkel. In ‘Man in de Maak’ vertelde Verlaan over zijn zoektocht in de wereld vol angsten, prikkels en sociaal ongemak. In deze nieuwe show ‘De Kringloper’ neemt hij het publiek mee naar zijn -voorheen rustige- omgeving van de kringloopwinkel, waarin hij ook daar niet kan ontkomen aan levensvraagstukken zoals de voordelen van solo-daten, het juiste moment van valeriaan gebruik, een cursus ‘gepest worden’ en de innerlijke angsthaas omarmen.

Kaarten zijn te reserveren via www.zinin.com, de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.


Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 7 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 9 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 11 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 11 uur geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 23 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren gisteren
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 15 mei, 13:52