Het zomerseizoen van 2024 omarmt rust, natuur en eenvoud.
Het zomerseizoen van 2024 omarmt rust, natuur en eenvoud.

Modeflitsen tijdens de koopzaterdag

Zakelijk

RIJSSEN - De nieuwste collecties zijn weer binnen en dat laten de modewinkels zien tijdens de koopzaterdag van 13 april. De winkels zijn extra lang geopend en ook voor de kinderen zijn er activiteiten, die door Winkelen in Rijssen en Baan Twente worden aangeboden.

De modewinkels Blush, Cecil, Jolie Women, Ligtenberg Linnen & Lingerie, Livera, Schuurman Schoenen, Shoeby, Step Up, Unique, Van Dal mannenmode, Vierseizoenen en Wessels mode rollen de roze loper uit op zaterdag 13 april. Zij showen doorlopend van 13.30 tot 20.30 uur de nieuwe collecties.

In een wereld van snelheid en technologie verlangen we naar rust, natuur en eenvoud. Het zomerseizoen van 2024 omarmt deze behoefte aan balans, met een collectie die symbool staat voor stabiliteit en authenticiteit. In de nieuwe collecties zien we veel zandtinten en olijfgroenen, waarbij kaki de opvallende hoofdkleur is. Je kunt wel zeggen dat het buitenleven een bron van inspiratie is dit seizoen. Zo zit je deze zomer goed met soepel vallende broekjes in utility sfeer, vervaardigd uit katoen, tencel en linnen. 

Linnen siert diverse items in een scala aan kleuren, terwijl luchtige en witte blouses met broderie anglaise elegantie toevoegen aan je outfit. In deze zomercollectie is ‘lieflijk’ een term die bij alle merken en collecties terugkomt. De kleine bloemetjes, ook bekend als ‘millefleures’, spelen hierin een belangrijke rol. Wil je toch een stoerdere outfit? Denk dan eens na over opengebreide tops. Erg populair zijn ook de singlets, bra-tops en cropped tops in combinatie met een stoere jeans. 

Roze- en pasteltinten blijven ook deze zomer favoriete kleuren. De pastelkleur lila voert een belangrijke hoofdrol in jassen, tops en rokken. Wees niet bang om voor een complete outfit in het lila te gaan. Ton-sur-ton kan deze kleur erg mooi gedragen worden. Naast de pastellen zijn ook goud en zilver niet meer weg te denken uit het straatbeeld. 

Welke printjes zien we met de warmere temperaturen? Dat zijn natuurlijk de strepen, vernieuwend in hun verticaliteit. De streep varieert van pinstripes tot overhemd strepen. Ken je de term ‘casual revival’ al? Dat is een grafisch design in de vorm van vintage cartoons of in de stijl van de jaren ’70 en ’80. Je ziet deze prints op denim broeken en jasjes verschijnen. 

We duiken nog even de geschiedenis in met onze kleding, want je ziet jurken en shirts met draperingen zoals ze het bij de Romeinen droegen. De jurken zitten los om het lichaam en verschijnen in de mooie satijnen stof. Verder zie je items in stoere, Afrikaanse prints, zoals in jurken, pakken en kimono’s. Naast de meer uitgesproken prints, zien we ook de klassieke Chanel-stijl in kleding. Zo zijn de gedessineerde quilt jasjes in lichte pastellen erg populair. 


Racen op het Hoge Wal Plein op zaterdag 13 april. 

HogeWal plein 

Op het Hoge Wal Plein staan twee racesimulatoren tijdens de koopzaterdag. Deelnemers vanaf 10 jaar kunnen tussen 13.00 en 20.00 uur proberen de snelste tijd neer te zetten op Circuit Zandvoort. Na afloop volgt een finale tussen de twee snelste coureurs, gevolgd door de uitreiking van de trofee en een exclusieve RijssenHoltenPas. Deelname is gratis. 

Voor de jongere racers (4 tot 6 jaar) zijn er elektrische autootjes beschikbaar voor een ritje. Een assortiment aan droomauto’s, variërend van Mercedes en BMW tot Lamborghini, staat te pronken op het HogeWal plein. Ook zijn er twee elektrische quads beschikbaar voor de oudere kinderen (6 tot 10 jaar). Deelname aan deze activiteiten is eveneens gratis.

Van 13.00 tot 19.00 uur is de baan open voor avontuur. 

Europaplein 

Op het Europaplein staan elektrische Mini Racecars klaar voor de jongste coureurs. Ze staan pole position voor een ritje binnen een grote opblaasbare baan. Ouders hebben de mogelijkheid om achterop te zitten en mee te sturen voor de kleintjes. Deelname hieraan is eveneens gratis en open voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud (met een ouder achterop vanaf ongeveer 2,5 jaar). Het rijplezier vindt plaats tussen 13.00 en 19.00 uur.

Afbeelding
King's Men weer op de planken 8 uur geleden
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 13 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 17:27
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
De Junior Rangers gaan zaterdag 4 mei aan de slag met het maken van een waterdichte slaapplek, zonder meegenomen materialen.
Kom ook bushcraften met de Junior Rangers! 28 apr, 07:58
Afbeelding
Naar buiten in de meivakantie 27 apr, 19:25
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 27 apr, 18:05
Afbeelding
Lezing 'Van spintol tot spinnewiel' 27 apr, 13:59