Er zijn vijf themasessies te volgen over mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen.
Er zijn vijf themasessies te volgen over mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen. Foto: Shutterstock

Gezond Leven is Kinderspel: themabijeenkomst voor ouders

Zorg

NIJVERDAL - Een gezonde, veilige en kansrijke omgeving, dat is ieder kind gegund. Vanuit dit perspectief slaan De Welle, Kosmo Kinderopvang, Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn en JOGG Hellendoorn de handen ineen. Op maandag 27 mei houden zij een themabijeenkomst speciaal gericht op ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar in de gemeente Hellendoorn.

Soms kan het opvoeden van een kind behoorlijk uitdagend zijn. Het kan lastig zijn om te weten hoe er het beste gereageerd kan worden als een kind niet luistert, niet wil eten, niet slaapt of ontevreden is. Gelukkig hoeven ouders niet alleen te worstelen met lastige opvoedsituaties. Er wordt een themabijeenkomst georganiseerd speciaal voor ouders, waar ouders waardevolle inzichten en tools krijgen om op een positieve manier met deze situaties om te gaan.

Gezond leven is breder

Als er aan mensen gevraagd wordt waar zij aan denken bij gezond leven, dan worden voeding en sporten (bewegen) verreweg het vaakst genoemd. Maar het aspect van ‘gezond leven’ is veel breder. Wat te denken van de mentale gezondheid, het medialandschap waar jonge kinderen tegenwoordig mee opgroeien en de slaapproblematiek die kinderen (kunnen) ervaren. Al deze aspecten hebben invloed op de ontwikkeling en gezondheid van jonge kinderen. Tijdens de themabijeenkomst kunnen belangstellende ouders/verzorgers een van de vijf themasessies volgen: mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen.

Ook GGD Twente is deze avond van de partij om ouders te informeren en adviseren over hoe zij hun kinderen gezond en veilig kunt opvoeden, van baby tot jongvolwassene.

Aanmelden

Ouders die ook uitdagingen ervaren op het gebied van bovengenoemde punten tijdens het opvoeden van hun kind(eren) kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst. Begin hier met het bouwen aan een positieve en gezonde opvoeding. Deelname is gratis en aanmelden kan via: https://forms.office.com/e/ypkzWd7VMu. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 27 mei om 19.15 uur in het Multifunctioneel Centrum De Holting aan de Mensinkweg 6a te Nijverdal. De avond eindigt ongeveer om 21.00 uur.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 17 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11