Afbeelding

Wandelend met elkaar in gesprek over autisme

vrijdag 24 november 2023 10:00

HELLENDOORN/WIERDEN - “Samen wandelen voelt goed, we komen allemaal voor hetzelfde en we begrijpen elkaar.” Evenmens organiseert wandelingen voor ouders van kinderen met autisme. En ook wandelingen voor partners van een volwassene met autisme! Op vrijdag 24 november is er een wandeling voor ouders en op woensdag 29 november een wandeling voor partners.

Samen wandelen biedt de mogelijkheid elkaar tips te geven en het levert nieuwe inzichten op. Veel dingen vallen op hun plek nadat er een diagnose gesteld is, maar daarnaast zijn er ook onzekerheden. Hoe verder?; Waarom heb ik het niet eerder gezien?; Hoe ga ik ermee om en moet ik nu anders met hem/haar communiceren en hoe dan?

“Om antwoord op deze vragen te krijgen, gaan we al wandelend met elkaar in gesprek over dat wat er op dat moment speelt”, legt consulent Herma Spoolder uit.

De wandeling voor ouders van een kind met autisme start 24 november vanaf de parkeerplaats van restaurant de Sallandse Berg aan de Grotestraat 285 in Nijverdal. Verzamelen vanaf 9.45 uur en starten om 10.00 uur.

Op woensdag 29 november is de wandeling voor partners van een volwassene met autisme. Deze wandeling start vanaf De Barkel aan de Hexelseweg 52 b in Wierden. Verzamelen vanaf 9.45 uur, 10.00 uur vertrek.

Bent u ook ouder van een kind met autisme? Of heeft u een partner met autisme? Meld u dan aan voor deze ontspannende wandeling bij Evenmens, informele zorg voor elkaar. Aanmelden kan online: www.evenmens.nl. Of bel Herma Spoolder, tel. 06 36 40 38 98.

Locatie