De filmhuisfilm ‘Killers of the Flower Moon’ is 28 november om 20.00 uur te zien bij ZINema
De filmhuisfilm ‘Killers of the Flower Moon’ is 28 november om 20.00 uur te zien bij ZINema

Thriller ‘Killers of the Flower Moon’ onthult duister verleden

dinsdag 28 november 2023 20:00

NIJVERDAL - De filmhuisfilm ‘Killers of the Flower Moon’ is een episch werk van drieënhalf uur dat op dinsdag 28 november te zien is in het Filmhuis van ZINema. De film begint om 20.00 uur.

Deze film vertelt het verhaal van de Osage indianen in Oklahoma, die buitengewoon welvarend werden door de ontdekking van olie en gas in de grond. Het onthult een vergeten geschiedenis, waarin blanke Amerikaanse mannen op zoek gaan naar de rijkdom van de Osage, mannen die niet terugdeinsden voor gruwelijke seriemoorden, die bekend staan als de ‘Reign of Terror’.

Waargebeurde geschiedenis

In de late 19e eeuw ontdekten de Osage Indianen olie en gas in hun reservaat, wat aanvankelijk veelbelovend leek voor hun toekomst. Helaas veranderde het tij al snel, aangezien blanke Amerikaanse mannen in 1917 een intense interesse toonden in dit land en er alles aan deden om de controle over de olie te verkrijgen. In de jaren die volgden na deze ontdekking, werden talloze Osage op mysterieuze wijze het slachtoffer van gruwelijke moorden. Deze schokkende gebeurtenissen raakten lange tijd in de vergetelheid, maar deze duistere geschiedenis werd recentelijk opnieuw onder de aandacht gebracht dankzij de film ‘Killers of the Flower Moon’, geregisseerd door Martin Scorsese.

Dit historisch gangsterepos onthult een huiveringwekkend en waargebeurd verhaal van hebzucht, schuld en

boete. Het werpt een onthullend licht op dit duistere hoofdstuk in de geschiedenis, waarin de hebzucht naar olie leidde tot een reeks tragische gebeurtenissen die de Osage-gemeenschap diep heeft getroffen.

Reserveren

Kaarten voor de filmhuisfilm ‘Killers of the Flower Moon’ kosten 9 euro en zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Locatie