Lezing: Adel en buitenplaatsen

donderdag 30 november 2023 20:00

NIJVERDAL - De Historische Kring Hellendoorn Nijverdal houdt op donderdag 30 november een lezing in het Memory Museum met als onderwerp ‘Lusthof der edelen: havezaten langs de Regge’.

De lezing wordt gehouden door Dinand Webbink en Ester Smit. Zij zijn de schrijvers van de boeken ‘Van Eversberg tot Eerde’ (2012) en ‘Van Westerflier tot Grimberg’ (2019). Zij zullen onder andere bespreken waarom er zoveel havezaten langs de Regge stonden. Bezoekers leren hier bovendien wat een groot huis tot een havezate maakt. Over alle havezaten weten zij veel verhalen te vertellen.

In de lezing zullen er afbeeldingen van relatief onbekende schilderijen, gravures en tekeningen van de havezaten te zien zijn.

De lezing begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De entree voor leden van de HKHN is gratis, voor niet-leden is de entree 3 euro per persoon. De lezing vindt plaats in het Memory Museum aan de Grotestraat 13 te Nijverdal.

Bekijk voor meer informatie over de lezing ook de website van de HKHN.

Locatie