De Bergcross is een geliefd evenement op de hardloopkalender.
De Bergcross is een geliefd evenement op de hardloopkalender.

Nijverdalse Bergcross heeft een nieuw parcours voor deze editie

zondag 10 december 2023 10:20

NIJVERDAL - De Nijverdalse Bergcross is een uitdagende crossloop die deel uitmaakt van het Crosscircuit van het Oosten. Deze crossloop vindt elk jaar plaats in december in Nijverdal. De crossloop trekt veel hardlopers aan die houden van een pittig parcours met heuvels, bossen, zandpaden en slingerpaadjes. De crossloop wordt georganiseerd door de atletiek- en survivalvereniging ASV Atletics.

Dit jaar heeft de Nijverdalse Bergcross een nieuw parcours gekregen, dat nog uitdagender en afwisselender is dan het vorige. Het nieuwe parcours is ontworpen door de ervaren hardlopers van ASV Atletics, die weten wat een crossloop spannend en leuk maakt. Het nieuwe parcours bestaat nu uit één ronde van 5 kilometer.

Starttijden

De editie van 2023 is op zondag 10 december en heeft de volgende aanvangstijden:

  • 10.20 uur – 1,5 km t/m 9 jaar
  • 10.40 uur – 5 km
  • 10.45 uur – 1,5 km 10 t/m 12 jaar
  • 11.30 uur – 2,5 km
  • 11.35 uur – 10 km

Startlocatie

De ronde begint bij de hoofdsponsor De Wilgenweard, een outdoor- en evenementencentrum aan de Regge. Vanaf daar loopt men over een fantastisch pad langs de Regge en via de Kosteeweg naar het Doktersbos, een bosgebied met mooie paden en heuvels. In het Doktersbos gaat de route langs een vennetje, waar je eveneens kunt genieten van de natuur.

Brede doelgroep

De Nijverdalse Bergcross is een crossloop die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn verschillende afstanden waaruit men kan kiezen, namelijk 1,5 km, 2,5 km, 5 km en 10 km. De 1,5 en 2,5 kilometer zijn bedoeld voor kinderen en jongeren tot 16 jaar, terwijl de 5 en 10 kilometer voor volwassenen zijn.

De inschrijving voor de crossloop is geopend. Inschrijving is mogelijk via het internet tot een half uur voor de start, dus zorg dat je dan een mobiele telefoon bij de hand hebt. De starttijden en kosten van de verschillende afstanden vind je ook op de website van het Crosscircuit van het Oosten: www.hetcrosscircuit.nl/wedstrijden/wilgenweard-nijverdalsebergcross

Loop ook mee!

De Nijverdalse Bergcross is een crossloop die je niet wilt missen als je van hardlopen en natuur houdt. Het nieuwe parcours zal je verrassen, uitdagen, en je een onvergetelijke ervaring geven. Schrijf je dus snel in, en doe mee aan deze unieke crossloop in Nijverdal!

Locatie