Wandelroute door de bosrijke omgeving van Hellendoorn.
Wandelroute door de bosrijke omgeving van Hellendoorn.

Eerst wandeling van de Folkloristische dansgroep

zondag 26 maart 2023 9:00

HELLENDOORN - Het is weer voor de eerste keer na corona dat de Folkloristische dansgroep Hellendoorn een wandeltocht organiseert. Op 26 maart is er een gevarieerde wandeltocht uitgezet langs de essen van de Hellendoornse berg, het Reggedal en in de bosrijke omgeving van Hellendoorn. De start zal plaatsvinden bij (voorheen museum) ‘De Valkhof’ aan de Ninaberlaan 66 in Hellendoorn.

Men kan starten voor de 20 km tussen 09.00 en 10.00 uur en voor de 5 en 10 km vanaf 10.00 uur tot 13.30 uur. Onderweg kent de wandeltocht een tussenstop. Hier kunnen de deelnemers genieten van hun welverdiende pauze. Ook dit jaar is hiervoor weer op een bijzondere plek uitgekozen, waarbij de inwendige mens niet vergeten hoeft te worden. Hier kan men koffie en/of thee nuttigen. De Folkloristische Dansgroep zal uiteraard in hun folklore kostuum en met accordeon en harmonica muziek de pauze een gezellige sfeer geven. Dit jaar kan men kiezen uit drie afstanden namelijk een route van 5 km, 10 km en voor de echte lopers 20 km. De kosten bedragen 4 euro per persoon waarbij de kinderen tot 12 jaar gratis kunnen meelopen. Bij deze startprijs is een kopje koffie of thee bij de tussenstop inbegrepen. 

Deze tocht is ook zeer geschikt voor Nordick Walking. Men krijgt uiteraard een uitgebreide wandelroute mee. Tevens wordt de route met linten aangegeven, zodat het fout lopen van de route tot een minimum wordt beperkt. Zowel bij het begin, de tussenstop als eindpunt zijn naast koffie en thee ook andere versnaperingen zoals pannenkoek of snert te nuttigen, dit is allemaal bij de prijs van 4 euro inbegrepen. Kerkdijk: ‘We hopen dat in deze periode de lente tot ontplooiing komt en zich van de goede kant laat zien.’

Mocht u meer willen weten over deze tocht dan kunt u bellen met 06-50511004 of via de website folkdancehellendoorn.nl

Locatie