Afbeelding
Foto:

Fietsclub van De Welle gaat weer van start in april

dinsdag 16 april 2024 9:30

NIJVERDAL - Komende maand begint het fietsseizoen van Fietsclub De Welle. Op de dinsdagen in de even weken maken de leden van deze club een fietstocht door de omgeving. De eerste fietstocht staat gepland voor 16 april. De laatste fietsdag van 2024 is op 17 september. Iedereen is van harte welkom om mee te komen fietsen. 

De lengte van deze fietstochten is ongeveer 25 tot 30 kilometer. De start is altijd om 9.30 uur tegenover De Welle, in het doodlopende stukje van de Constantijnstraat te Nijverdal. Halverwege de rit is er een koffiepauze. “Veel deelnemers vinden dit al een leuk moment op zich”, aldus De Welle. 

De route gaat voornamelijk over rustige fietspaden, waarbij de bekende knooppuntenroutes zo veel mogelijk worden vermeden. De gemiddelde fietssnelheid is ongeveer 15 km per uur, zodat ook deelnemers met een fiets zonder elektrische ondersteuning ontspannen kunnen meefietsen en zodat er onderweg voldoende gelegenheid is om een praatje met andere deelnemers te maken.

Geïnteresseerd om een keertje mee te fietsen? Iedereen is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. Wel vraagt De Welle aan alle deelnemers om een telefoonnummer van een contactpersoon bij zich te hebben, zodat zij weten wie ze in geval van nood kunnen bellen. 

Locatie