Afbeelding

Symfonieorkest Phion speelt klassieke muziek van Brahms en Stravinsky

vrijdag 26 april 2024 20:15

NIJVERDAL - Symfonieorkest Phion stond eind januari al in een uitverkocht ZINiN Theater. Op vrijdag 26 april keert het orkest terug met het concert ‘Vieren en Herdenken’. Een concert dat uitnodigt tot terugkijken en reflecteren. ‘Spoken word artist’ Jesse Laport neemt het publiek mee in een verhaal waarin gevierd en herdacht wordt, met muziek van onder anderen Brahms en Stravinsky.

Een mens viert de mooie momenten van het bestaan en herdenkt de meer ernstige aangelegenheden. Dit concert door Phion laat in een gevarieerd programma het contrast tussen vieren en herdenken horen. Phion brengt een stemmig oud koraal waarover Brahms een schitterende set romantische variaties maakte. Maar er kan ook gedanst worden op de traditionele Jiddische klezmermuziek en op een warmbloedige Hongaarse dans van Brahms.

Voor Dichter des Gelderlands en Stadsdichter van Arnhem, ‘spoken word artist’ Jesse Laport is een belangrijke rol weggelegd in dit concert. Laport werd geïnspireerd door het verhaal van ‘L’histoire du soldat’ van Stravinsky, een vrolijke maar ook ironische geschiedenis van een soldaat, zijn viool en de duivel. Verder neemt hij het publiek mee naar een bruiloftsfeest en laat ze herdenken in stemmige muzikale sferen. 

Sinds dit seizoen heeft het klassieke aanbod weer een vaste plek in de programmering van het ZINiN Theater. Tijdens het laatste concert van Symfonieorkest Phion blijkt dat de animo voor klassiek hoog is. Met het concert ‘Vieren en Herdenken’ op 26 april om 20.15 uur krijgt het publiek de kans om het orkest opnieuw te horen en zien. Kaarten à 19,50 euro zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Locatie