Afbeelding
Foto:

Orgelconcert van Albèrt Driessen

zaterdag 27 april 2024 11:00

NIJVERDAL - Albèrt Driessen zal op zaterdag 27 april een orgelconcert geven in kerk ‘De Regenboog’ aan de Grotestraat 127 te Nijverdal. Het concert begint om 11.00. De toegang is gratis, een vrije gift is welkom. 

Albèrt Driessen ontving op negenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Bert Gelderman. Sinds 2021 studeert Albèrt aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, alwaar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is. Tevens volgt Albèrt een studie Rechtsgeleerdheid aan de universiteit te Leiden. Daarnaast volgt Albèrt de minor kerkmuziek aan Codarts te Rotterdam. In oktober 2021 won Albèrt de eerste prijs op het in Kampen gehouden Quintus concours. In zowel 2022 alsook in 2023 ontving hij de tweede prijs op het Amsterdamse Duyshotconcours. In 2020 werd Albèrt toegelaten tot het Young-Talent programma van het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Ben van Oosten, Michel Bouvard, Wolfgang Zerer, Stefan Engels, Leo van Doeselaar en Menno van Delft.

Locatie