Marloes voelt een grote missie zich uit te spreken.
Marloes voelt een grote missie zich uit te spreken.

‘Voel grote missie me uit te spreken’

dinsdag 9 april 2024 20:00

NIJVERDAL - Na twee uitverkochte theaterzalen in oktober kreeg Marloes Alferink veel positieve reacties en vragen van mensen die de voorstellingen niet bij konden wonen of het niet wisten. Omdat bij haar het vuur ook bleef branden, spreekt ze nog twee keer.

"Na die eerste voorstelling ontplofte mijn telefoon zowat", vertelt Marloes. "De dag na de voorstelling ontving ik 150 persoonlijke berichten, allemaal van mensen die geraakt waren door mijn optreden. Door mijn verhaal. Iedereen herkent er wel iets van zichzelf in en veel mensen lieten mij weten wat hoe de boodschap hen raakte. Dat is natuurlijk geweldig, want daar doe ik het allemaal voor."

Meer hart

Met haar voorstelling ‘Hard tegen Hart’ hoopt Marloes de bezoekers in hun hart te raken. "Er mag meer hart de wereld in. We hebben zo geleerd vanuit ons hoofd te leven, dat het vaak een uitdaging is om te luisteren naar ons hart en ons gevoel. Ik voel een grote missie op te staan en me uit te spreken. Toen dat gevoel me ruim een jaar geleden ‘te pakken kreeg’ had ik nog geen idee hoe ik het aan moest pakken. Ik werkte op dat moment al bijna 17 jaar in de Jeugdbescherming en door toe te geven aan dat gevoel, kwamen er mooie dingen op mijn pad. Dat wil ik graag doorgeven. Tegelijkertijd vind ik het ook elke keer weer mega spannend. Altijd weer is er een stemmetje of mensen er bijvoorbeeld wel op zitten te wachten. Maar gelukkig laat de kaartverkoop opnieuw een positieve beweging zien."

Marloes Alferink, ZINiN Theater
Marloes sprak in oktober een volle zaal in het ZINiN Theater toe en zal dat 9 april nogmaals doen. 

Zelfde en toch anders

Hoewel het dezelfde voorstelling is, zijn er toch dingen anders. "Ik heb een andere outfit aan", lacht Marloes vrolijk. "Maar dat is zeker niet het enige dat anders is. Ik ben anders. Omdat ik de voorstelling al twee keer gedaan heb, voel ik zelf nog sterker en dieper de boodschap die ik wil overbrengen. Vorige keer vroeg ik me nog af of het me wel zou lukken, maar dat weet ik nu. Ik heb er ook heel veel zin in. En hoewel ik gekscherend zei dat ik een andere outfit aan heb, is de juiste outfit zeker belangrijk. Niet zozeer dat de outfit anders is, maar dat ik mij daar helemaal goed in voel en lekker mezelf kan zijn."

Naast de voorstelling heeft Marloes een vervolg georganiseerd. "Bij de vorige voorstellingen heb ik gemerkt dat het veel los maakt bij de mensen en dat het iets in beweging kan zetten. Wat gebeurt er als je van hoofd naar hart gaat? Daarom heb ik in mei een vervolgdag voor mannen én een vervolgdag voor vrouwen georganiseerd. Om die beweging van hoofd naar hart te maken. Ik geloof dat dat ons enorm helpt ons mooiste leven te leven."

Marloes is inmiddels gevraagd als spreker op een bijeenkomst van de jeugdbescherming en gaat mogelijk een boek schrijven. "Dat vond ik wel bijzonder. Naast deze voorstelling heb ik een script geschreven over kinderen die niet veilig opgroeien. In mijn werk voor de jeugdbescherming ben ik dat veel tegengekomen. Toen ik mijn missie hierover deelde op LinkedIn, benaderde een auteur mij met de vraag of ik daar, samen met hem, een boek over wilde schrijven. Heel graag, dus die kans heb ik met twee handen aangegrepen. En zo vallen dingen op hun plek, als je je gevoel maar volgt."

Marloes staat dinsdag 9 april in het ZINiN Theater.

Locatie