Afbeelding

BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes

woensdag 15 mei 2024 10:00

NIJVERDAL - Laat je meevoeren door de wereld van verhalen tijdens het BoekStart Voorleesuurtje in ZINiN Bibliotheek. Op de woensdagen 15, 22 en 29 mei zitten de voorleesvrijwilligers vanaf 10.00 uur klaar.

Onderzoek heeft aangetoond dat voorlezen de taal- en spraakontwikkeling van kinderen stimuleert en zelfs de concentratie verbetert. Dus kom langs met je (klein)kind en kom luisteren tijdens het wekelijkse BoekStart Voorleesuurtje. Dit uurtje is een kans om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de rijkdom van taal. Bovendien heeft regelmatig voorlezen positieve effecten op de emotionele, cognitieve en sociale ontwikkeling. Hoe vroeger en regelmatiger wordt voorgelezen, des te groter de voordelen zijn. Zelfs baby’s van drie maanden oud kunnen al genieten van voorlezen en het bekijken van prentenboeken. 

Aanmelden voor het gratis BoekStart Voorleesuurtje is niet nodig.

Locatie