Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.

Wmo-avond ‘Iedereen doet mee’

woensdag 15 mei 2024 19:15

NIJVERDAL - De Wmo-raad Hellendoorn houdt op woensdag 15 mei een thema-avond met als onderwerp ‘Iedereen doet mee’.

In 2016 heeft Nederland het VN-verdrag Handicap geratificeerd. Gemeenten kregen met deze ratificatie de verplichting om een Lokale Inclusie Agenda (LIA) op te stellen. Een periodiek plan waarin de gemeente beschrijft hoe zij, samen met ervaringsdeskundige inwoners, de positie van mensen met een beperking gaat verbeteren en hoe zij gaat werken aan het verbeteren van de toegankelijkheid.

Aanwezigen kunnen deze avond een introductie verwachten van Joyce van der Klauw. Zij is werkzaam bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten als projectmedewerker van het project ‘Iedereen doet mee!’. Hugo Koetsveld van de gemeente Hellendoorn vertelt waar de gemeente mee bezig is als het gaat over dit onderwerp. Er zijn ervaringsdeskundigen aanwezig en de bezoekers kunnen vragen stellen en meepraten over ‘iedereen doet mee’. De avond staat onder leiding van Hans Manschot (voorzitter Wmo-raad Hellendoorn).

De avond begint om 19.15 uur in de Hellendoornzaal A in het Huis voor Cultuur en Bestuur (rolstoeltoegankelijk en gehandicaptentoilet aanwezig). U kunt zich aanmelden via asdhellendoorn@gmail.com.

Locatie