De Junior Rangers gaan zaterdag 4 mei aan de slag met het maken van een waterdichte slaapplek, zonder meegenomen materialen.
De Junior Rangers gaan zaterdag 4 mei aan de slag met het maken van een waterdichte slaapplek, zonder meegenomen materialen.

Kom ook bushcraften met de Junior Rangers!

zaterdag 4 mei 2024 14:00 tot 17:00

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Ben je tussen 12 en 18 jaar oud en houd je van bushcraften? Dan is er op zaterdag 4 mei een activiteit voor jou bij de Junior Rangers!

Om 14.00 uur start de activiteit onder leiding van beroepsbushcrafter Martijn, bij de ingang van camping Twilhaar. Martijn gaat de deelnemers uitleggen hoe je zonder hulpmiddelen midden in de natuur een waterdichte slaapplek kunt maken. Natuurlijk gaan de deelnemers daarna zelf zo’n slaapplek bouwen, wat ongetwijfeld mooie bouwwerken oplevert.

Tussendoor hebben is er tijd voor een pauze, neem hiervoor zelf wat eten en drinken mee. Het bushcraften duurt tot 17.00 uur. Deelname is gratis. Opgeven kan bij Marian Torenbeek via 0615606175 of mariantorenbeek@gmail.com.

Jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen Junior Ranger worden. Eén zaterdag in de maand komen ze samen voor diverse activiteiten, waarbij ze leren wat het werk van een ‘ranger’ (boswachter) inhoudt. De Junior Ranger voelt zich ambassadeur voor het nationaal park Sallandse Heuvelrug en zet zich - samen met andere Junior Rangers - in voor het nationaal park. Voor je Junior Ranger wordt, ga je eerst aan de slag als Aspirant Junior Ranger.

Locatie