Maar weinig vrouwen hadden zo’n grote invloed op de Stones als Marianne Faithfull en Anita Pallenberg.
Maar weinig vrouwen hadden zo’n grote invloed op de Stones als Marianne Faithfull en Anita Pallenberg.

Sympathy for the Devil: theater- show voor de Stones-liefhebber

Algemeen

NIJVERDAL - ‘Sympathy for the Devil’ is te zien op zaterdag 10 december in het ZINiN Theater en een absolute must-see voor Rolling Stones-liefhebbers. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Bill Wyman en Brian Jones zijn namen die bijna iedereen wel bekend in de oren zullen klinken. Minder bekend zijn Marianne Faithfull en Anita Pallenberg, terwijl zij in de jaren ‘60 allesbepalend waren voor de weg naar het grote succes van The Rolling Stones. Hoogste tijd dus om de verhalen van deze vrouwen te vertalen naar een theatershow. Het resultaat is een ongefilterd verhaal op de soundtrack van The Rolling Stones, waarbij de tributeband Stones Sessions live meespeelt.

Marianne Faithfull is zelf een grote in de popmuziek. Als zangeres kreeg zij het eerste liedjes dat Keith Richards en Mick Jagger samen schreven: ‘As Tears Go By’. In één klap was ze een wereldster én de eerste grote liefde van Mick Jagger.
Anita Pallenberg was de vriendin van Marianne, maar ook haar tegenpool. Zij was een absoluut stijlicoon. Niet alleen een muze van de Stones, maar ook van Andy Warhol en Federico Fellini. Een vrouw met een ‘gat in haar ziel’. Gevaarlijk, interessant en ontzettend slim. Keith Richards noemde haar één van de Stones. Zij gaf de mannen muzikaal advies. Zij kleedde de Stones. Een groot deel van hun imago hebben ze te danken aan Pallenberg.

Muziek van de Stones Sessions

In deze muzikale theatershow over de muzen van de Stones wordt het levensverhaal van deze vrouwen verteld door de ogen van Marianne Faithfull. De tributeband Stones Sessions speelt live mee en zanger Jeffrey Hendriks speelt de rol van Mick Jagger op een zeer geloofwaardige manier. ‘Sympathy for the Devil’ vertelt het verhaal van de Stones vanuit een ander perspectief, maar uiteraard zit de show vol met muziek van de legendarische band.

De show begint om 20.15 uur. Kaarten zijn 29,50 euro en te reserveren via de website, de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 1 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 3 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 5 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 17 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 19 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54