Afbeelding

Nieuwe column én nieuwe columnist

Algemeen

Gerdien Groot Baltink is de nieuwe columnist voor Hart van Hellendoorn-Nijverdal. Gerdien is 55 jaar en in het dagelijks leven commercieel manager bij BMC-Yacht. Ze omschrijft zichzelf als “Hoarlese Helderse” of “Helderse Hoarlese”. Zij zal maandelijks de rubriek “Gerdien op de thee bij...”. 

Iedere maand zal zij een medeburger uit de gemeente Hellendoorn in de schijnwerpers plaatsen voor deze rubriek. “Voor deze gelegenheid ga ik op pad met het theeservies van mijn moeder en kom ik bij je thuis voor een interview met natuurlijk een kopje thee erbij”, vertelt Gerdien. Bij wie ze op de thee gaat vertelt ze nog niet. Wel nodigt ze medeburgers uit om zichzelf of juist een ander op te geven voor deze rubriek.

“Waar moet je dan aan voldoen om mij bij jou thuis op visite te krijgen?”, vraagt Gerdien “Om te beginnen hoef je niet de burgemeester van de gemeente Hellendoorn te zijn. Want zeg nou eerlijk, hoe leuk hij ook is, Jorrit Eijbersen kennen we zo onderhand allemaal wel! Je hoeft evenmin de fractieleider van een politieke partij te zijn, want ook die halen vaak genoeg de lokale pers. Waar zoek ik dan wél naar? Nou, bijvoorbeeld naar mensen met een speciaal beroep. Of mensen die iets bijzonders voor een bepaald goed doel of de gemeenschap hebben gedaan. Of vrijwilligers bij sportclubs die zo vaak onderschat worden. Of muzikanten, creatievelingen of anderszins leuke paradijsvogels. Eigenlijk naar heel gewone, heel speciale ‘local heroes’ en dat kan dus werkelijk iedereen zijn, snap je? Je hoeft niet per se de lolbroek van de klas te zijn; als je bescheiden en rustig bent is dat ook prima. Je moet uiteraard wel woonachtig zijn in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Daarle of Daarlerveen.”

Bén jij of kén jij iemand die Gerdien zou moeten spreken onder het genot van een kopje thee (vooruit, koffie mag ook)? Neem dan contact op met de redactie op het mailadres redactie.hvn@dwfmedia.nl onder vermelding van ‘Gerdien op de thee bij’.


Gerdien Groot Baltink

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 1 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld gisteren
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11