Afbeelding

Leedkes en vertelsels in de moodersproake

Algemeen

NIJVERDAL - Waarom zou je het ver zoeken, als het kot bie ‘t hoes voor het oprapen ligt? Dat is de gedachte achter de nieuwe show ‘Kot bie ‘t hoes’ van Jan Riesewijk en theatergezelschap Tweeduuster. Op vrijdag 3 februari te zien bij het ZINiN Theater in Nijverdal: leedkes en vertelsels in de moodersproake.

Eén van de gevolgen van de pandemie was dat vakanties, verre reizen en trektochten er niet in zaten. Vrijwel iedereen ging op vakantie in eigen land: Kot bie ‘t hoes. En dat is velen goed bevallen. Daarom koos Tweeduuster dit als naam voor hun nieuwe show.

Ook in de nieuwe show is het ‘lachen, huuln en huuln van ‘t lachen’. Lachen om de prachtige anekdotes van rasverteller Jan Riesewijk en ‘huuln’ om de mooie gevoelige liedjes van Tweeduuster. Samen vormen ze een reis door de mooie streek Twente in het dialect, met als reisleider Jan Riesewijk.

Kaarten reserveren

Kom genieten van een avondje prachtige verhalen en mooie liedjes in het dialect op vrijdag 3 februari om 20.15 uur. Kaarten kosten 22,50 euro per stuk en zijn online te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Afbeelding
'The Son' van regisseur Florian Zeller bij ZINema 16 uur geleden
Afbeelding
'Willen weten of we nog relevant zijn' 18 uur geleden
Afbeelding
'Helderse taal complexer dan het Nederlands' 22 uur geleden
Afbeelding
'Overdagkoor' OpMaat is op zoek naar nieuwe leden gisteren
Afbeelding
'We willen culturen echt samenbrengen' 5 feb, 10:03
Afbeelding
Toneelbewerking 'Huisvrouwen Bestaan Niet' in het ZINiN Theater 4 feb, 19:51
Afbeelding
Ontmoet bedrijven uit Nijverdal 4 feb, 18:04
Afbeelding
'De Olde Deerns' in De Kruiskerk in Daarlerveen 4 feb, 14:02