Afbeelding

Eerste seizoenshelft brengt krachtsverhoudingen voor De Zweef in beeld

Algemeen

NIJVERDAL - De Zweef sloot de eerste seizoenshelft af tegen ON Almelo. ON heeft veel technisch vaardige spelers die daarbij ook over voldoende fysieke kracht beschikken. De Zweef verstopte zich niet, ging de strijd aan maar moest erkennen dat het over 90 minuten gezien tekort kwam. De openingstreffer viel na een prima openingsfase van de Zwevers uit een messcherpe counter gevolgd door een prachtige pass over de volle breedte. Extra pijnlijk dat het uiteindelijk ook nog een eigen doelpunt was welke doelman Mark Klein Boonschate kansloos liet. Als dan na 13 minuten de Almelose spits, wederom uit een supersnelle overname Mark met een geplaatst schot kansloos laat lijkt de wedstrijd al snel beslist. De Zweef geeft nooit op. Het kreeg kleine en een enkele echte kans maar ON liet zich in deze ook zeker niet onbetuigd. Op de uitslag viel dus niets af te dingen 0-3.

Wanneer scheidsrechter Roel Geukemeijer de bal vrij geeft lijkt De Zweef zich even met ON te kunnen meten. Het dwingt twee hoekschoppen af maar in de omschakeling staat het defensief niet goed waardoor ON op links uitbreekt. De ruimte ligt echter aan hun rechterkant welke met een strakke pass ook wordt bereikt. In een ultieme poging om redding te brengen op de strakke voorzet kopt Roy ten Dam de bal echter achter de daardoor kansloze Mark Klein Boonschate 0-1.

De Zweef dat veel spelers moest missen door blessures moest uiteraard even bekomen van deze tegenslag. Het zocht de aanval maar werd weer verrast in de omschakeling. De Almelose spits vond het net via binnenkant paal 0-2. In de 25e minuut de eerste echte kans voor De Zweef. Nick Spoolder wurmt zich door de Almelose defensie maar weet uit een moeilijke hoek de doelman op zijn weg. ON kiest voor zekerheid eerst en controleert de wedstrijd. De Zweef, maar nu ook ON moet het doen met halve kansen. Tot de 45e minuut. De Almelose linksbuiten omspeelt de buitenspel maar vrij voor Mark moet hij in hem zijn meerdere erkennen en daarmee ook dat de wedstrijd nog niet echt beslist is voor de thee.

Na de rust gaat het spel op en neer. Echter tussen de doelgebieden, dus levensgrote kansen zijn niet te noteren. ON zal het een zorg zijn. ON beschikt over een aantal zeer technische en avontuurlijke spelers. Toch herbergt het voldoende tactische discipline om de wedstrijd onder controle te houden. De Zweef probeert het uiteraard. Het gooit nog meer energie in de strijd en brengt “stormram” Sven Dikkers naar het front. De Almelose doelman heeft vanmiddag echter niet zijn moeilijkste wedstrijd uit zijn carrière. De grootste kans op de aansluitingstreffer is voor Nick Spoolder. Vlak voor de doelman ontbeert hem de rust en krijgt hij zijn voet niet goed tegen de bal waardoor deze over de achterlijn gaat. Aan de andere kant nog een geweldige redding van Mark op een Almelose inzet. In blessuretijd is ook hij echter kansloos op een schot van dichtbij in de kruising, eindstand 0-3.

Nu we halverwege de competitie zijn aanbeland kan de tussenballans worden opgemaakt. De eerste 12 wedstrijden geven een redelijk beeld van hoe de krachtsverhoudingen in de 2e klasse liggen. De ranglijst maakt duidelijk wie waarvoor mag, en voor wat de Blauwwitten betreft moet  strijden. Handhaving is het enige wat telt. Realisme voert dus de boventoon aan de Koersendijk.
Met een “uitgeklede” selectie aangevuld met jong talent was van meet af klassebehoud dé doelstelling. Met een uitstekende reeks voor de winterstop wisten de Nijverdallers op te rukken naar de veilige 8e plaats. Maar na twee nederlagen op rij na de winterstop is het op doelsaldo afgezakt naar plaats 9. Rechtstreekse degradatie volgt voor ploegen op posities 12 en 13. Ploegen die eindigen op de posities 9, 10 en 11 moeten middels de nacompetitie het vege lijf zien te redden. Doelsaldo is in deze medebeslissend. De spelers en trainer Niels Kolkman met zijn begeleidingsteam weten wat hun te doen staat.

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 7 minuten geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 2 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 3 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 16 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 17 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.