Als allerlaatste met de klok op de foto.
Als allerlaatste met de klok op de foto.

Voor de laatste keer op de foto met de klok

Algemeen

HELLENDOORN - Liefhebbers van een goed potje squash konden tot woensdag 1 februari terecht bij Squash Hellendoorn. Na 31 jaar zijn de deuren van het squashcentrum aan de Dorpsstraat definitief gesloten.

“De ketels zijn uit, de stroom is eraf, het is leeg en stil beneden”, aldus eigenaar Mark Nahuis, die op dit moment nog boven de sportlocatie woont met zijn vrouw Heidi. “Mensen vroegen of ik er niet tegenop keek, het sluiten van de deuren.” Dit was volgens Nahuis niet het geval. Dit was volgens Nahuis niet het geval. “Het was wel een beetje emotioneel, maar in coronatijd heb ik al eens gevoeld hoe het was om niet naar beneden te gaan.”

Wat nu?

De periode van corona was een financiële tegenslag en investeringen zouden risicovol zijn. Toch was dit niet de hoofdreden voor de sluiting. “M’n vrouw Heidi en ik hebben het er vaker over gehad, het is tijd voor wat anders.” Wat dat zal zijn weet de Hellendoorner nog niet. “We hebben een huis gekocht, daar ligt nu even de focus op.”
Het squashen zit hem in ieder geval nog in het bloed. “Misschien kan ik hier en daar wat squashlessen geven in de toekomst. Ik wil sowieso graag een beetje in de sportwereld blijven.”


Nieuwbouw

Het sportcentrum gaat plaatsmaken voor een appartementencomplex met tien appartementen. De nieuwbouwplannen en het complex zijn inmiddels al gedoopt tot “De Schoolslag”, vernoemd naar het eerdere zwembad op de locatie. De gemeenteraad keurde deze plannen in september vorig jaar goed en lokale klankbordgroep Stichting Oald Heldern De Noaberschop heeft zich positief uitgelaten over de plannen. Waar de klankbordgroep graag wil dat het historische centrum niet ontsierd wordt, hoopt de gemeente daarnaast dat de tien appartementen een “treintje” op gang brengen in de lokale woningmarkt.

Afscheid

Voor de squashbanen zit de tijd aan de Dorpsstraat er in ieder geval op. “We hebben dit weekend nog een clubmiddag gehad. Normaal zitten we op met tien of twaalf man, bij de laatste editie waren dat er een stuk meer.” Door de jaren heen heeft Nahuis veel mensen leren kennen. “Ik was er vaak van vier tot twaalf, onder andere als instructeur en barman. We hebben veel positieve woorden gekregen bij het afscheid.” Hoeveel mensen er zijn maakt voor hun kleine traditie overigens weinig uit. “We hadden altijd een traditie dat de laatste die bij ons wegging op de foto ging met de klok. Nu gaan Heide en ik als allerlaatste weg”, sluit Nahuis zijn verhaal af.

Tekst: EG-Wél

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 2 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 3 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 5 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 18 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 19 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54