Gezellige drukte in de Kruidenwijk tijdens de Pinkstermarkt, een van de activiteiten die de wijkvereniging organiseert.
Gezellige drukte in de Kruidenwijk tijdens de Pinkstermarkt, een van de activiteiten die de wijkvereniging organiseert.

‘Willen weten of we nog relevant zijn’

Algemeen

NIJVERDAL - Net als diverse andere verenigingen merkt wijkvereniging De Kruidenwijk dat de animo van vrijwilligers om zich in te zetten na corona is afgenomen. Tijd voor een bijeenkomst over de functie en relevantie van de wijkvereniging.

“We hebben alle huishoudens in onze wijk een uitnodiging gestuurd voor een bijeenkomst op donderdag 9 februari”, vertelt Jan Groothaar, voorzitter. “Onder het genot van een hapje en drankje willen we met iedereen proosten op een nieuw jaar met allerlei kansen en uitdagingen. Als wijkvereniging organiseren wij diverse activiteiten, maar we zijn ook aanspreekpunt voor de belangen in de wijk. De afgelopen jaren hebben alle activiteiten op een laag pitje gestaan en nu we dat weer willen opstarten, merken we dat het soms lastig is voldoende vrijwilligers te vinden. Daarnaast willen we met de bewoners in gesprek gaan over de onderwerpen die voor hen van belang zijn.”

Tijdens deze avond zal wethouder Egbert Nijenbanning ingaan op een aantal ontwikkelingen die spelen in de wijk. “Dat is een mooi voorbeeld van de relevantie van de wijkvereniging”, zegt Jan. “Je kunt bij een probleem, bijvoorbeeld overlast door hangjongeren, als individuele bewoner contact opnemen met de gemeente, maar als wij het als wijkvereniging doen, gooien we net iets meer gewicht in de schaal.”

Niels Bronsgeest, projectleider van het interne natuurherstel, komt vertellen over de herstelwerkzaamheden in het Wierdense Veld. Die herstelwerkzaamheden zijn nodig, omdat het Wierdense Veld lijdt onder verdroging. Met het versterken van de natuur in het natuurgebied, zorgen ze ervoor dat het Wierdense Veld robuuster wordt en beschermen ze het voor de toekomst.

“Ron Vloedgraven, van BestuurdersCentraal, zal ingaan op wat er speelt binnen de wijkvereniging, waarna we aan spreektafels verder kunnen praten hoe we onze mooie wijk nog leuker kunnen maken. Want het is echt een leuke club die heel graag activiteiten blijft organiseren voor jong en oud en een verbindende factor is voor alle wijkbewoners.”

De informatiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 9 februari vanaf 20.00 uur, natuurlijk in het Kulturhus op het Kuperserf. Het bestuur van de wijkvereniging hoopt deze avond met zoveel mogelijk wijkbewoners te kunnen proosten op het nieuwe jaar en zo een goed beeld te krijgen van wat er leeft in de wijk. Kijk voor meer informatie op de site.

www.dekruidenwijk.nl

De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 5 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 9 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 22 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema gisteren
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 apr, 10:12