Anchela Mak (links) is verkiesbaar voor het Waterschap en Laura Mak voor de Provinciale Staten.
Anchela Mak (links) is verkiesbaar voor het Waterschap en Laura Mak voor de Provinciale Staten.

Bijzondere situatie: ‘Mak-kelijk’ kiezen 15 maart in Hellendoorn

Algemeen

Zowel moeder Anchela Mak als dochter Laura Mak zijn verkiesbaar tijdens de aankomende verkiezingen van 15 maart. En er hoeft niet gekozen te worden tussen beide want u mag namelijk twee keer stemmen; voor de Provinciale Staten en voor het Waterschap.

In Hellendoorn valt het grootste deel van de dorpen (met uitzondering van Haarle) onder Waterschap Vechtstromen. Hiervoor heeft Anchela Mak (58) zich kandidaat gesteld namens het CDA. Na 4 jaar steunfractie en 12 jaar raadslid in de gemeenteraad van Hellendoorn, beschikt zij over de nodige politieke- en bestuurlijke ervaring. Anchela werkt als financieel controller bij een modelabel in Almelo en bij het eigen bedrijf in verplaatsbare scheidingswanden in Nijverdal. “In het Waterschap wil ik mij met name inzetten voor veilig, voldoende en schoon water. We moeten er alles aan doen om samen met belanghebbenden voldoende water vast te houden. Daarnaast is het erg belangrijk dat we zuinig omgaan met het geld dat door de inwoners en (agrarische) bedrijven opgebracht wordt. Ook onze kinderen en kleinkinderen moeten gebruik kunnen maken van voldoende, schoon water tegen zo laag mogelijke kosten.”

Voor de Provinciale Staten kunt u stemmen op Laura Mak (30), nummer 2 op de lijst van het CDA Overijssel. Naast de politiek is Laura als jonge vrouw werkzaam in het technische bedrijfsleven. Hier wil ze zich ook in de Staten voor gaan inzetten. “Ik wil van Overijssel de meest MKB vriendelijke provincie van Nederland maken, want vooral in Twente hebben we nog een mooie en sterke maakindustrie waar we trots op mogen zijn. Daarbij hoort een herwaardering van het (technisch) beroepsonderwijs en een goede samenwerking tussen scholen, universiteit, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Maar ook een goed vestigingsklimaat met goede bereikbaarheid van bedrijven, voldoende woningen en voorzieningen om jong talent in onze provincie aan te trekken en te behouden.”

Tot slot willen beide dames het belang benadrukken van het stemmen op een Hellendoornse kandidaat. Momenteel zit er niemand uit de gemeente Hellendoorn in het algemeen bestuur van Waterschap Vechtstromen. “Dat maakt dat anderen besluiten nemen voor Hellendoorn en omgeving, terwijl iemand uit Hellendoorn natuurlijk beter weet wat hier exact speelt en deze belangen daardoor het best kan vertegenwoordigen” aldus Anchela. Ook voor de Provinciale Staten is het natuurlijk van groot belang om weer een CDA’er uit onze gemeente daarin te kiezen.

Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! gisteren
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45