Afbeelding
Foto: Niek Spin

Ondernemer van het jaar

Algemeen

NIJVERDAL - Salland Wegenbouw is woensdag 15 maart uitgeroepen tot ‘Onderneming van het jaar’ tijdens de verkiezing van Businessclub Hellendoorn-Nijverdal (BCHN). Hiermee gaat het beeldje van BCHN voor het eerst ‘over de berg’ naar Haarle. “Ik ben misschien het hoofd van het bedrijf, maar de visie die we hebben wordt door iedereen uitgedragen. Daar ben ik best trots op”, zegt directeur Johan Middelkamp.

Samen met de andere genomineerden, EuroMouldings en Sepawand, zaten de mensen van Salland Wegenbouw woensdag in het ZINiN theater op het podium. In de stijl van het tv-programma ‘First Dates’ kon het publiek kennis maken met de ondernemers en hun invulling van het thema van dit jaar: werkgeverschap. Hierbij kwam sterk naar voren dat Salland Wegenbouw zich niet alleen inzet voor eigen werknemers, maar ook voor branchegenoten.


Foto: Niek Spin

Zowel het bestuur als de jury van BCHN stelden een lijst samen van tien ondernemingen voor de verkiezing. Euromouldings, Salland Wegenbouw en Sepawand stonden op beide lijsten. De keuze voor deze nominaties was hierdoor makkelijk. De keuze werd moeilijker toen uit de drie bedrijven een winnaar gekozen moest worden. “Naast ondernemerschap hebben we dit jaar ook extra nadruk gelegd op goed werkgeverschap”, aldus jurylid Jeroen Mensink. Salland Wegenbouw kwam om verschillende redenen als winnaar uit de bus. “In een roerige tijd bewijzen zij dat ze gaan voor de waarde, niet voor de euro. Ze bouwen voor de toekomst, voor ons en onze kinderen. Door hun inclusieve aanpak werken ze er continu aan om de kloof in Nederland te verkleinen.”


Foto: Niek Spin

“Een heldere visie. Focus op ondernemerschap binnen en buiten eigen branche. De lange duur waarmee het bedrijf zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, somt Mensink op. Als laatste benoemt het jurylid de maatschappelijke ondersteuning die Salland Wegenbouw in Nederland en buitenland biedt. “Met het werkleerbedrijf ‘Dynamisch op weg’ laten zij zien hoe succesvol ze zijn en hoe simpel en praktisch een oplossing voor een grote uitdaging in onze maatschappij kan zijn.”


Foto: Niek Spin

De avond werd gepresenteerd door Martijn Rutgers, die als ware barman zijn gasten/genomineerden aan de bar op het podium ontving. Tussen de gesprekken werden er ter plekke muzieknummers bedacht door “de snelste songwriter” Collin Hoeve. Op basis van een aantal woorden uit de zaal maakte hij geïmproviseerde liedjes voor de bedrijven, met genre naar keuze.

Tekst: EG-Wél


Foto: Niek Spin

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17