Ninthe
Ninthe

Erop of eronder voor de deelnemers verkiezing

Algemeen

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Dit weekend is het erop of eronder voor twee dames uit onze gemeente tijdens de Miss Teen Overijssel verkiezing. Zondag 19 maart zullen de Nijverdalse Ninthe Brand en Hellendoornse Mevy Lumamuly samen met achttien andere finalisten strijden om deze titel. Het evenement Miss Beauty of Overijssel 2023 zal plaatsvinden in een uitverkocht De Voorvegther in Hardenberg. Het spektakel kan zondagavond 19 maart vanaf 19.30 uur live gevolgd worden via het YouTubekanaal ‘Miss Beauty of Overijssel’. Lees verder op pagina 5.

Ninthe Brand

Voor de 16-jarige Ninthe Brand is het een compleet nieuwe ervaring. In het normale leven is ze druk met school, voetballen, vakkenvullen, vriendinnen en shoppen. Vooral de laatste twee moesten even op een lager pitje. “Ik ben in augustus gescout voor de verkiezing, daardoor mocht ik meteen door naar de castingdag op 4 december bij de Wilgenweard”, aldus Ninthe. “Daar waren honderd meiden. Uiteindelijk gingen er twintig door, waarvan ik één. Het is heel leuk en ik ben er heel druk mee, maar ik had het totaal niet verwacht dat ik in de finale zou komen te staan.”

Sindsdien stonden vele zondagen in het teken van training. “Samen met de andere genomineerden gingen we bij Trifora Enschede sporten en kregen we catwalklessen. Ik liep eigenlijk nooit op hakken, maar tijdens de finale moeten we dat wel én ze moeten minimaal tien centimeter hoog zijn”, zegt Ninthe. Ondertussen heeft ze het lopen op hakken onder de knie. Het oefenen van de gezamenlijke openingsdans is haar vooral bijgebleven. “En die moet ook op hakken”, lacht ze. Niet alleen de openingsdans gaat gezamenlijk, Ninthe vindt het hele proces een groepsproject zonder onderlinge strijd. “Het is eigenlijk gewoon gezellig. Iedereen verschilt van elkaar, maar je bent elke zondag samen. Je leert elkaar goed kennen. Dat maakt het ook leerzaam.”


Mevy 

Mevy Lumamuly

De 18-jarige Mevy Lumamuly mag op de valreep nog meedoen in de “Teen” categorie. “Tijdens de casting was ik nog 17, vandaar dat ik nog onder de teens val”, legt Mevy uit. Ook bij de Helderse moesten bepaalde zaken even aan de kant voor de verkiezing. “Naast mijn werk bij Ben en Jerry’s en de studie Marketing en Communicatie ben ik ook bezig als ambassadeur bij Direct Result en ik heb net een modellencontract.” Normaal staat de zeldzame vrije tijd van de Helderse gelijk aan ontspanning, afspreken met vriendinnen en dansen. “Maar nu ben ik voornamelijk druk met de miss-verkiezing.”

Vorige week stond Mevy nog bij de sportverkiezing van de gemeente Hellendoorn. Samen met Sharice en Iris Markslag won ze in de categorie “Andere sporten” een prijs voor hun cheerleadingprestaties. Toch is de miss-wedstrijd andere koek. “Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. Ik ben gescout door de vice-president van de organisatie en toen is het balletje gaan rollen. Het opmaken, de fotoshoots, alle trainingen, het is allemaal nieuw voor me.” De 18-jarige ziet zichzelf ondanks de nieuwigheid al als een echte miss. “Ik houd wel van de spotlight, daar schaam ik me ook niet voor. Het is een kans die ik wil pakken, want ik vind het goed voor m’n groei en persoonlijke ontwikkeling.”

Titels

Met de tiener-titel kunnen de dames doorgaan naar de Nederlandse verkiezingen en vanuit daar valt er zelfs een internationale titel te winnen. Naast ‘Miss Teen Overijssel’ zijn er subcategorieën. “Miss media, miss photogenic, miss popularity en nog wel meer. Het zijn er eigenlijk teveel om op te noemen”, vertelt Ninthe. Op dezelfde avond zal ook de volwassen variant ‘Miss Beauty of Overijssel’ plaatsvinden. Ook deze twintig finalisten maken kans op diverse titels.

Stemmen

“Mensen kunnen nog stemmen als ze willen”, zegt Mevy. “Er is een sms-voting.” Deze voting telt voor 10% mee in het eindoordeel. Sms ‘Poll Overijssel Ninthe’ voor Ninthe en voor Mevy “Poll Overijssel Mevy” naar 3010. Dit kost €1,10 per ontvangen bericht.

Tekst: EG-Wél

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17